Közlekedési vetélkedő a polgárőr napon

marcalgergelyi.jpgA Marcalgergelyi Polgárőr Egyesület és a helyi Önkormányzat 2014. augusztus 9-én falu és polgárőr napot tartott a településen. A rendezvényen a Pápai Rendőrkapitányság is képviseltette magát.

A délelőtt folyamán a rendőrök közlekedési témájú vetélkedőre hívták a falu óvodásait és iskoláskorú fiataljait. A menetlevéllel útnak indított csapatoknak 5 állomáson kellett számot adniuk közlekedési ismereteikről és ügyességükről. A verseny végeztével mindenki felpróbálhatta a rendőrségi sisakot és a gázálarcot, valamint kezébe vehette a hozott fegyvereket. A vetélkedő eredményhirdetése keretében pedig minden csapattag választhatott a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság által biztosított ajándékokból.

Szabó Balázs főszervező, a Polgárőr Egyesület elnöke levélben köszönte meg Szappan Csaba r. alezredes kapitányságvezetőnek a rendőrök munkáját. Mint írta „Néhány gyerek először picit bátortalanul, kicsit tartva a rendőröktől, de aztán megbátorodva vett részt a nekik szervezett feladatokban. Tetszett nekik a gumibotos célba dobás, a kirakós játék, de a gondolkozásra serkentő tesztlapos feladatokat is nagy örömmel fogadták…Ez úton is szeretnénk köszönetünket kifejezni a kollégáinak, köszönjük, hogy elvállalták a felkérésünket és a programjukkal is színesebbé tették a gyerekek részére ezt a napot. Emlékezetes volt, egy ideig biztosan emlegetni fogják a gyerekek, de a felnőttek is.”

Forrás:http://radiop.hu