Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lebilincselő előadások – sikeres vizsgák

akademia_500.jpgAz Országos Polgárőr Szövetség 2015-öt az oktatás, képzés évének tekinti.

Az Országos Polgárőr Szövetség 2015-öt az oktatás, képzés évének tekinti.
 
Lebilincselő előadások – sikeres vizsgák (+ fotók)
 
Az Országos Polgárőr Szövetség 2015-öt az oktatás, képzés évének tekinti. Nem véletlenül már az év elejére megszervezték a második Polgárőr Akadémiát a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar és az Országos Rendőr-főkapitányság támogatásával. Újabb szövetségest is találtak e fontos képzéshez, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságát, ugyanis az egyetem elhelyezési és ellátási gondjai miatt új helyszínt kellett keresni. Pilisszentkereszten, a Büntetés-végrehajtási Szervezet Továbbképzési és Rehabilitációs Központjában találtak új „otthonra” a január 19-23. közötti második kurzus résztvevői.

A Polgárőrség legmagasabb szintű egyhetes képzésének 30 résztvevőjét – akik az ország minden tájáról érkeztek – Csóra György, az OPSZ oktatási elnökhelyettese köszöntötte, majd Prof. Dr. Besenyei Lajos, a Polgárőr Akadémia elnöke nyitotta meg a szemesztert, hangsúlyozva e képzés jelentőségét. Dr. Major Róbert r. alezredes, tanszékvezető azt emelte ki: az adott téma legjobb szakértőit kérték fel előadóknak, akik interaktív órákon igyekeznek átadni tudásukat, azaz bármikor lehet kérdezni tőlük. Sok sikert, jó tanulást, eredményes vizsgát kívánt a résztvevőknek. Orosz Adrien a házigazdák nevében kívánt kellemes tartózkodást a hallgatóknak, megemlítve a szabadidő hasznos eltöltésének lehetőségeit.

A köszöntő szavak után Zámbó Péter, az OPSZ szakmai alelnöke kezdte az előadások sorát, aki a Polgárőrséggel kapcsolatos minden tudnivalóról – a szervezeti felépítéstől a működésig, az Alapszabálytól az egyesületek tevékenységéig – beszélt. Az egyesületek jogállásáról, az ide vonatkozó törvényekről, az egyesületi alapszabály elkészítésének szabályairól Prof. Dr. Sárközy Tamás tartott érdekfeszítő előadást. Az egyesületek gazdálkodásának rejtelmeibe Baracskainé dr. Boór Judit avatta be a hallgatóságot, majd dr. Tihanyi Miklós a Rendőrségről és ezzel összefüggésben a büntetőjogról tartott előadást. Oláh László és dr. Molnár Katalin bűnmegelőzési kommunikációs tréningje aratta talán a legnagyobb sikert, de nagy figyelemmel hallgatták a résztvevők dr. Christián László PhD tanszékvezető egyetemi docensnek a Rendészetről, az önkormányzati és közösségi rendészetről és a magánbiztonsági cégekről szóló előadását. Másnap e témát dr. Kovács Sándor boncolgatta tovább, majd konzultációkon készülhettek fel a hallgatók a vizsgára.

Amelyen e témakörökről szóló tesztlapokat kellett kitölteni a kurzus résztvevőinek. S hogy nem volt hiábavaló végigülni e szemesztert, mi sem bizonyítja jobban: 21-en Kiválóan Megfelelt minősítést értek el, kilencen pedig Megfelelt eredménnyel végezték el a második Polgárőr Akadémiát. Amelyről valamennyien Tanúsítványt vehettek át ünnepélyes külsőségek között.

Dr. Major Róbert, Csóra György és dr. Túrós András köszönti a vizsgázókatCsóra György – aki maga is a vizsgázók között volt – azt hangsúlyozta a szemeszter zárásakor: az itt tanultak birtokában még jobban, hatékonyabban tudjuk majd végezni önként vállalt feladatainkat. Dr. Major Róbert nagyon érdeklődőknek, az ismeretanyagra fogékonyaknak nevezte a hallgatóságot, nem véletlenül igen magas a kiválóan végzettek aránya a vizsgán – emelte ki. Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke záróbeszédében már előre tekintett: évente két-három kurzust szeretnénk megszervezni. Veletek együtt már több, mint félszáz polgárőr vezető büszkélkedhet a legmagasabb szintű végzettséggel, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy minőségi Polgárőrség legyünk! A Polgárőr Akadémiát zászlóshajónak tekintjük, kisugárzása kell legyen ennek az oktatási formának. Azt kívánjuk elérni, hogy minden polgárőr évente 4-5 órás képzés keretében frissítse ismereteit, ismerje meg a változó törvényeket, jogszabályokat, amelyeket munkája során alkalmaznia kell. Legyünk mindannyian felkészültebbek, hogy eredményesen valósíthassuk meg elképzeléseinket a Külterületek biztonsága, a „250x100 Biztonság” Polgárőr Mintaprogram, az idősek és fiatalok védelme érdekében. Emellett regionálisan indítunk a közeli jövőben új programot a lakásbetörések megelőzése érdekében. E tevékenységekre fel kell készíteni az egyesületi tagokat, s ebben a munkában számítunk a Polgárőr Akadémián végzettekre.

E gondolatokat követően adták át a Tanúsítványokat a végzetteknek, s a szemeszter közös ebéddel zárult.

Tóth Zoltán
Fotó: Sebestyén Jenő

 

Polgárőr Vezetők!

Még jószerével meg sem száradt az aláírás a Polgárőr Akadémia második szemeszterén végzettek Tanúsítványán, az Országos Polgárőr Szövetség vezetése már megkezdte a következő Polgárőr Akadémiák szervezését. Az elképzelések szerint egyikre májusban, a másikra augusztus végén kerülne sor Pilisszentkereszten. Az OPSZ vezetése várja azon megyei szövetségi elnökségi tagok és polgárőr egyesületi vezetők jelentkezését, akik részt vennének az öt napos kurzuson. Újdonság, hogy akik igénylik, az OPSZ elnöke aláírásával munkahelyi kikérőt is kaphatnak erre az 5 napra. Jelentkezni az OPSZ központi telefonszámán, a 06-1-441-1827-es telefonszámon, illetve a kozpontiiroda@opsz.hu mail címen lehet.

 

 

Forrás:http://www.opsz.hu/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 2
Összes: 390949
Hónap: 4725
Nap: 135