Lovas polgárőrök gyakorlati továbbképzése

2018. október 5-6-7 -én tartották Békésen a lovas polgárőrök gyakorlati továbbképzését.

Gyarmati  Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke és – a Békés Megyei Rendőr- főkapitányságot is képviselő – Ladányi Zoltán r. ezredes, Békési Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a gyakorlati továbbképzés résztvevőit.

Dr. Rácz Adrienn. az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozatának elnöke elmondta, az Agrárminisztérium támogatásával megvalósult gyakorlati továbbképzésen összesen tizennyolcan vettek részt. Öten a békéscsabai Fényesi tanyák polgárőrséget, négyen a békési polgárőrséget képviselték, öten jöttek el Jász-Nagykun-Szolnok, ketten Hajdú-Bihar megyéből. A Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályától is érkeztek ketten, hogy bekapcsolódjanak az oktatásba.

A képzéssel kapcsolatban kiemelte, a feladatokra nem elég elméletben felkészülni, csiszolni kell a lovasok tudását és a lovak képzettségi fokát is. A lovas polgárőröknek egy többszintű vizsgarendszeren kell bizonyítaniuk, hogy minden esetben kontroll alatt tudják tartani a lovat, és nagyon fontos, hogy adott esetben az állatoknak nyugodtan kell állniuk. A lovas polgárőrök járőr szolgálatuk során sokkal többet tapasztalnak, mint a területet gyalogosan vagy gépjárművel bejáró társaik, a nehéz időjárási és terepviszonyok esetén is alkalmazhatóak,

A három napos képzés elmélet- és gyakorlati vizsgával, valamint közös járőrszolgálattal zárult.

Forrás:https://polgarorok.hu