Lovas polgárőröket képeznek a tanyán

debrecen1001lovas.jpgTovábbképzik a régiónkban dolgozó lovas polgárőrök egy részét a következő négy napban egy a megyeszékhelyhez közeli tanyán.

A részletekről Dolycsák Ferenc, a Debreceni Polgárőr Egyesület a Cívis Városért szervezet alelnöke elmondta: az alkalomra Hajdú-Biharból, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj Zemplén és Jász- Nagykun Szolnok megyéből is érkeznek lovasok, összesen 17-en, 20-an. a rendezvény keretében a lovasok pályán és terepen egyaránt akadályokat küzdenek le és tanúsítványokat kapnak azok, akik a korábbi elméleti, valamint gyakorlati vizsgán jól szerepeltek.

Hajdú-Biharban jelenleg csaknem 40 lovon közlekedő polgárőr teljesít szolgálatot. A tapasztalatok szerint mivel nehéz előlük elmenekülni, nagyon tartanak tőlük a bűnözők – ismertette Dolycsák Ferenc.

Forrás:http://www.radiop.hu