Magas rangú elismerést kapott Horváth Róbert

A Balatoni Fejlesztési Tanács Balaton Régió Közbiztonsági Testülete által alapított "A Balaton Régió Közbiztonságáért" díjat vehette át december 8-án mások mellett Horváth Róbert, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke.

horvath_robert_dij1.jpg

A Balatoni Fejlesztési Tanács Balaton Régió Közbiztonsági Testülete évek óta jutalmazza azon személyeket, akik kimagaslóan sokat tesznek a térség közbiztonságának javításáért. 2017. december 8-án, a Siófoki Önkormányzat dísztermében tartott színvonalas és felemelő ünnepség keretén belül a Tanács, az általa alapított A Balaton Régió Közbiztonságáért díjat Horváth Róbertnek, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnökének, Nátrán Albinnak, az OMSZ Közép-dunántúli Regionális Mentőszervezet vezetőjének, valamint Verb István rendőr őrnagynak, Somogy Megyei Rendőr Főkapitányság Vízirendészeti Rendőrkapitányság osztályvezetőjének adta át dr. Bóka István, a BFT elnöke.
Horváth Róbertet  dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke terjesztette fel a díjra, amit dr. Sipos Gyula rendőr vezérőrnagy, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője is ajánlásával látott el.
Verb István, Jamrik Péter, Horváth Róbert és Nátrán Albin a díjátadó ünnepségen Ahogy az a díj átadásakor elhangzott, Horváth Róbert kiemelt figyelmet fordít a Balaton-parti települések jó közbiztonságának megőrzésére. Támogatja a Balaton-parti egyesületek működését, technikai eszközökkel való ellátottságát. Ennek részeként rendszeresen támogatja a Gyenesdiáson megvalósuló „Vendég polgárőr” programot. Ebben a programban 2017-ben 792 polgárőr vett részt, akik 9504 közterületi szolgálati órát teljesítettek. Támogatásával vált lehetségessé idegenforgalmi idényben Keszthelyen a 24 órás polgárőr szolgálat is. Az idegenforgalmi idényben intézi a Balaton-parti települések rendezvényeinek polgárőr biztosítását, illetve az olyan nagyobb rendezvényeket, amelyek több Balaton-parti települést is érintenek. Rendszeresen részt vesz a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) munkájában. 2017. évben a BKKB polgárőr részének házigazdája volt, ő irányította a Balaton-parti megyék balatoni polgárőr egyesületeinek közös tevékenységét.

Balaton Régió Közbiztonságáért díj

Mint az OPSZ ifjúságért is felelős alelnöke 2012 óta szervezi az Országos Polgárőr Ifjúsági Tábort Gyenesdiáson. Itt a fiatal polgárőrök bűnmegelőzési, segélynyújtási, honvédelmi, baleset-megelőzési ismereteket sajátítanak el, önvédelmi képzésben részesülnek. A tábor 2016 óta évi két korcsoportos turnusban kerül megszervezésre, ahol a 14-18, illetve 18-30 év közötti fiatalok vesznek részt. A megye rendőri vezetése, az irányításával dolgozó polgárőrök is megbízható, következetes és lelkiismeretes vezetőnek tartják Horváth Róbertet. Önkéntesen, térítés és ellenszolgáltatás nélkül végzett tevékenysége, személyes aktivitása és szakmai hozzáértése, a mindennapok során tanúsított helytállása példaértékű.
Horváth Róbert, a pohárköszöntő után elmondta: Meglepett a jelölés és nagyon örültem ennek a magas rangú elismerésnek. Bevallom, kissé el is érzékenyültem. Nagyon jól szervezett, rövid, lényegre törő, ám szívhez szóló volt a díjátadó aktus. Nekem tényleg fontos a Balaton, rengeteg mindent megteszünk a Balatonért, a Balaton-partért és örülök, hogy vannak, akik felismerik ezt a tényt.

(Lőwinger)