Megyei polgárőr nap Mezőcsáton

borsod-1.jpgA Borsod-Abaúj-Zemplén megyei polgárőrök 15. alkalommal ünnepelték egész napos rendezvénnyel összetartozásukat és a közösség érdekében végzett munkájukat.

Jelentős érdeklődés mellett, 2014. augusztus 9-én Mezőcsáton tartották a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Napot. A rendezvényen a polgárőrség és a rendőrség képviselői is hangsúlyozták, hogy a közbiztonság javítása és a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében végzett rendőri munkának fontos láncszeme a polgárőrök segítsége.

Az eseményen mások mellett Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, Markos György az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, Kovács Béla r. ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője, Dr. Domány László, Mezőcsát város polgármestere, valamint Csóra György, a Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is részt vett.

Az ünnepi alkalomból a megye közbiztonságának megszilárdítása érdekében végzett munkájáért számos polgárőr részesült elismerésben, de a magyar polgárőr mozgalom támogatásáért több, velük együttműködő szervezet tagja is kitüntetést vehetett át.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége Polgárőr Érdemkereszt Bronz fokozat kitüntetést adományozta többek között Sipos József r. őrnagynak, a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrs parancsnokának.

A Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége „Szatmári Gyula emlékplakett” kitüntetést adományozott mások mellett dr. Mecser Tamás r. ezredesnek, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság megyei rendőrfőkapitány-helyettesének.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a rendőrség és a polgárőrség kiemelkedő együttműködése érdekében végzett munkájukért dicséretben és tárgyjutalomban részesítette:

Győrfi Gábort, a Mályinkai Polgárőr Egyesület elnökét,

Pénzeli Kornélt, a Miskolc-Győri kapui Polgárőr Egyesület elnökét, valamint

Szegedi Lajost, a Novajidrányi Polgárőr Egyesület elnök-helyettesét.

Az ünnepi rendezvénysorozatot sportversenyek, néptánc bemutató, könnyűzenei műsorok, valamint rendőrségi és tűzoltósági bemutatók tették tökéletessé.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás:http://radiop.hu