Mezőgazdasági vagyonvédelmi program indul

Az Agrárminisztérium és az Országos Polgárőr Szövetség közös programot indít a külterületek biztonsága és a környezet védelme érdekében.

„A mezőgazdasági vagyonvédelem közös feladatunk és érdekünk. A mezőri tevékenység hatékonyságának növelése érdekében célszerű a mezőőrök és polgárőrök együttműködését tovább mélyítenünk, ezért az Agrárminisztérium és az Országos Polgárőr Szövetség közös programot indít »Külterületek biztonsága, környezetünk védelme 2019-2020« címmel, amelyre az Agrárminisztérium 40 millió forintot biztosít” – mondta el Nagy István agrárminiszter a programindító konferencián.

A Világgazdaság emlékeztetett: a tárcavezető ismertette, hogy a Belügyminisztérium elvi támogatásával, valamint az Országos Rendőr-főkapitányság szakmai felügyeletével induló programban az Országos Polgárőr Szövetség 2000 egyesülete és mintegy 63 ezer polgárőre vesz részt, beleértve a Lovas Tagozatot is.

A polgárőr program célja, a jogsértések – a zártkerti, szántóföldi, mezei, erdei lopások – megelőzése, a tanyákon és külterületeken élők biztonságának garantálása, a gazdaságok, nagy értékű eszközök, üdülők védelme, valamint a mezőőri teendők ellátása azokon a településeken, ahol még nem működik szervezett mezőőri szolgálat, illetve tevékeny szerepvállalás a környezet- és természetvédelemben.

A Világgazdaság cikke itt érhető el.

Borítókép: Miskolc, 2012. július 12. Pásztor János és Szabó Zoltán lovas mezőőrök szolgálatot teljesítenek Miskolc külvárosi részén, a Bábonyibércen.

Forrás:https://www.veol.hu/