Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Mi lesz a cégautó adóval?

Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága május 25-ei ülésén egyebek mellett az Országos Polgárőr Szövetség 2016-ban végzett tevékenységéről szóló tájékoztatót hallgatta meg.

Az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottsága május 25-ei ülésén egyebek mellett az Országos Polgárőr Szövetség 2016-ban végzett tevékenységéről szóló tájékoztatót hallgatta meg. A bizottság tagjai előzetesen kézhez kapták az OPSZ Elnökségének beszámolóját, amelyhez dr. Túrós András, az OPSZ elnöke fűzött szóbeli kiegészítőt.

 

300x300_rendbiz.jpg

 

Erről már korábban jelent meg híradás a honlapokon és a Polgárőr Magazinban is. Ám mert a bizottság két alelnöke külön is fontosnak tartotta, hogy kiemelt köszönetet mondjon a több mint 60 ezer önkéntes bűnmegelőzőnek elmúlt évi kiemelkedő tevékenységükért, s a polgárőrök számára is kiemelt jelentőségű témákat érintettek felszólalásaikban, a bizottsági ülés jegyzőkönyve alapján – amit a napokban kaptunk kézhez – szerkesztett változatban közöljük a tőlük elhangzottakat.
Firtl MátyásFirtl Mátyás alelnök: Köszönjük szépen Elnök Úr, Főigazgató Asszony, Elnökhelyettes Úr és az egész csapat munkáját. Magam is részese voltam az országos polgárőr napnak Sopronban. Ott is elmondtam, s most sem hagynám ki: a legnagyobb elismerésünket fejezzük ki a bizottság nevében a polgárőrök migrációs tevékenységéért. Csak köszönni tudjuk azt a munkát, amellyel segítették a Rendőrség és a Honvédség munkáját, hiszen – ahogy Ön is fogalmazott – rengetegen voltak az érintett határvidéken, s nagyon sokan önként jelentkeztek a határvédelem biztosítása érdekében. Ennek fontosságát az is jelzi: ez a migrációs nyomás úgy érte az országot, hogy határőrséggel már nem rendelkeztünk. A most fölálló határőrizeti szervek – amelyek a Készenléti Rendőrséghez fognak tartozni, már nagyban segítik ezt a munkát. Ám ezt megelőzően a polgárőrök segítsége nagyon fontos volt
Amit emellett külön szeretnék Önöknek megköszönni, hogy a megyei jogú városokban, s minden nagyobb városban – ahol számtalan nagy rendezvény van – azokat önök tudják a legjobban biztosítani. Megtapasztaltam, hogy a Polgárőrség valóban olyan közösség, mint egy nagycsalád. Ezt az országos és megyei polgárőr napok bizonyítják leginkább, hiszen ott valóban családként viselkednek! Éppen ezért hangsúlyozottan köszönjük mindazoknak a családtagoknak is – akik nem vesznek ugyan részt e tevékenységben, de mégis csak eltűrik a férj, a feleség, a gyermek családtól való távollétét –, hogy ezt, ha szabad így mondani, feláldozzák a haza oltárán. Annak kapcsán, hogy az elmúlt évben ötezer fővel emelkedett a létszám, szeretném megjegyezni: valószínűleg a korábban meghozott törvénymódosítás biztosította ennek a lehetőségét, elindította azt a folyamatot, hogy ez a létszámbővülés megvalósulhasson. A bizottság részéről még egyszer köszönetünket tudjuk kifejezni önként vállalt tevékenységükért.
Ami pedig a javaslatot és a kérést illeti, úgy gondolom, vannak a magyar Parlamentben olyan képviselők, akik – információk szerint – már felkarolták ezeket és megpróbálnak lehetőség szerint módosító javaslatokat keresztülvinni.
Nyíregyházát említette, mint a következő Országos Polgárőr Nap rendezőjét. Simon Miklós alelnök társam neve is elhangzott, mondjon ő is néhány köszönő szót. Hiszen mi tudjuk – ő azon a végén, én az ország másik végén –, mit jelent az, hogy önökkel együttműködve, a Rendőrséggel közösen tenni azért a közbiztonságért, amit Elnök Úr említett. Mert az, hogy ma szilárd a közbiztonság ilyen migrációs nyomás mellett, az csak egy ilyen összefogás révén valósulhatott meg! Köszönöm!

Dr. Simon MiklósDr. Simon Miklós, a bizottság alelnöke: - Tisztelettel köszöntöm Önöket. Szeretném megköszönni azt a munkát, amelyet az elmúlt esztendőben végeztek! Azt látom, hogy a polgárőrök döntő többsége százaléka szívvel-lélekkel végzi azt a tevékenységet, amit rábíztak. Ez megnyilvánul abban a rengeteg segítségben, amit az önkormányzatok, civil szervezetek a közbiztonság terén éreznek az országban. Hogy nincs baj a közbiztonsággal, sőt mi több, egyre javuló közbiztonságról tudunk beszámolni! A megyei rendőrfőkapitányok beszámolói a közelmúltban történtek meg, s az a helyzet: még a keleti végeken is jelentős javulás történt! A bűncselekmények száma csökken, s ebben Önöknek, Kedves Polgárőrök jelentős részük van! Ezért szeretném a választópolgárok nevében megköszönni ezt a segítséget.
A cégautó adóról nagy tisztelettel azt mondanám: ez nem egy könnyű probléma! Két irányból indultunk el, s úgy gondolom, a bizottságon ez nem fog múlni! Bízzunk benne, hogy az illetékes minisztériumok mielőbb megoldják ezt a nem kis problémát.
Még egyszer köszönetemet fejezem ki és gratulálok azokhoz a rendkívüli fejlesztésekhez, amelyet az elmúlt esztendőben történtek – gondolok itt a gépjármű állomány jelentős gyarapodására, és más technikai eszközök fejlesztésére. Köszönöm szépen!

 

Forrás:http://www.opsz.hu/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista


Elérhetőség

Kapcsolat

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com


Ügyfél fogadás:

Hétfőtől- Csütörtök 7.00-15.00-ig.
Péntek 7.00- 12.00-ig.

Elérhetőség:

Trombitásné Hegyaljai Éva
E-mail: polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3810
06-88/428-022 - 1880 mellék

Dülk Anita
E-mail:polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3798
06-88/428-022 - 1880 mellék

Statisztika

Online: 9
Összes: 602188
Hónap: 34998
Nap: 1554