Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mivel mi horgászok vagyunk!

Sikeres és nagyon jó hangulatú lett a június 1-2 között, Pogányban megrendezett I. Országos 24 órás Polgárőr Horgászverseny. A folytatás már most borítékolható.

article preview

Sikeres és nagyon jó hangulatú lett a június 1-2 között, Pogányban megrendezett I. Országos 24 órás Polgárőr Horgászverseny. A folytatás már most borítékolható.

 

kurdi01.jpg

 

Hagyományteremtő jelleggel rendezett 24 órás polgárőr horgászversenyt a Pogány Biztonságáért Polgárőr Egyesület. Szabó Rudolf, az egyesület elnöke boldogan mesélte, hogy már az első versenyre 11 megyéből 70 polgárőr jelent meg, hogy megmérettesse horgásztudását. A hagyományos csapatfelállás mellett volt ifi és női csapat is, de képviseltették magukat a versenyen a rendőrök a közterület-felügyelők és a NAV kollektívája is.

kurdi07.jpeg

– A halastó partján körben helyezkedtek el a csapatok, melyeknek a helyeit előzőleg sorsolással állapították meg – adja a tájékoztatást Szabó Rudolf. – Így csak a véletlenen és a szerencsén múlt, hogy melyik csapat kerül a tó mélyebb illetve melyik a sekélyebb oldalára. A verseny során díjaztuk a leggyorsabb illetve a legnagyobb fogást, elismerést kapott a legtöbb halat kifogó csapat, de külön díjat kaptak a nők és az ifi horgászok is. 
Cseh László, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a rendezvényt a Megyei Szövetség is támogatta, mert nekik is fontos a polgárőrök sportos és zöld, azaz környezettisztelő gondolkodásmódja. Jelentős eszközöket mozgósítottak a verseny érdekében. Sátrakat, padokat adtak, de ők biztosították a rádiókat is, hogy a csapatok folyamatosan tudjanak kommunikálni a központtal. – Szeretnénk, ha ebből a horgászversenyből hagyomány lenne, sőt, ha vándorprogram lenne, vagyis a következő évi versenyt mindig az előző évi nyertes csapat rendezné.
Szél Pál, az Országos Polgárőr Szövetség Sport Tagozatának elnöke is kiemelte értékelő beszédében, hogy ennek a programnak közösségformáló ereje van. Méltatta a polgárőröket és gratulált az elért eredményekhez.

A horgászok szinte egyöntetűen azt mondták, hogy nagyon jó hangvételű volt a verseny, jó volt a környék, ideális volt az időjárás. Arra a kérdésre, hogy a család mit szólt ahhoz, hogy ők eljöttek az ország másik végére horgászni az egyik versenyző tömören csak ennyi volt „Megszokták, mivel mi horgászok vagyunk”.
Az ideális helyzetet mutatja az a tény is, hogy a polgárőrök 24 óra alatt 512 kiló halat fogtak ki a Pogányi-tóból. 
Folytatás következik.

A Pogány Biztonságáért Polgárőr Egyesület idén ünnepli megalakulásának ötödik évfordulóját, és a 62 fős tagság lelkes munkáját elismeri a helyi önkormányzat illetve a Baranya megyei szövetség is. A közel másfél ezres település polgárőr egyesülete éves szinten majd’ másfélmillióból gazdálkodik, megfelelő eszközállománnyal rendelkezik és a polgárőrök munkáját a három nemzetiségből álló lakosság nagyra becsüli.

 (Szöveg: Lőwinger Zoltán, fotók: Kurdi József)
 

További képek itt, illetve a Fotóalbumban

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 4
Összes: 383668
Hónap: 8728
Nap: 89