Mivel mi horgászok vagyunk!

Sikeres és nagyon jó hangulatú lett a június 1-2 között, Pogányban megrendezett I. Országos 24 órás Polgárőr Horgászverseny. A folytatás már most borítékolható.

kurdi01.jpg

Hagyományteremtő jelleggel rendezett 24 órás polgárőr horgászversenyt a Pogány Biztonságáért Polgárőr Egyesület. Szabó Rudolf, az egyesület elnöke boldogan mesélte, hogy már az első versenyre 11 megyéből 70 polgárőr jelent meg, hogy megmérettesse horgásztudását. A hagyományos csapatfelállás mellett volt ifi és női csapat is, de képviseltették magukat a versenyen a rendőrök a közterület-felügyelők és a NAV kollektívája is.

kurdi07.jpeg

– A halastó partján körben helyezkedtek el a csapatok, melyeknek a helyeit előzőleg sorsolással állapították meg – adja a tájékoztatást Szabó Rudolf. – Így csak a véletlenen és a szerencsén múlt, hogy melyik csapat kerül a tó mélyebb illetve melyik a sekélyebb oldalára. A verseny során díjaztuk a leggyorsabb illetve a legnagyobb fogást, elismerést kapott a legtöbb halat kifogó csapat, de külön díjat kaptak a nők és az ifi horgászok is.
Cseh László, a Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének elnöke elmondta, hogy a rendezvényt a Megyei Szövetség is támogatta, mert nekik is fontos a polgárőrök sportos és zöld, azaz környezettisztelő gondolkodásmódja. Jelentős eszközöket mozgósítottak a verseny érdekében. Sátrakat, padokat adtak, de ők biztosították a rádiókat is, hogy a csapatok folyamatosan tudjanak kommunikálni a központtal. – Szeretnénk, ha ebből a horgászversenyből hagyomány lenne, sőt, ha vándorprogram lenne, vagyis a következő évi versenyt mindig az előző évi nyertes csapat rendezné.
Szél Pál, az Országos Polgárőr Szövetség Sport Tagozatának elnöke is kiemelte értékelő beszédében, hogy ennek a programnak közösségformáló ereje van. Méltatta a polgárőröket és gratulált az elért eredményekhez.

A horgászok szinte egyöntetűen azt mondták, hogy nagyon jó hangvételű volt a verseny, jó volt a környék, ideális volt az időjárás. Arra a kérdésre, hogy a család mit szólt ahhoz, hogy ők eljöttek az ország másik végére horgászni az egyik versenyző tömören csak ennyi volt „Megszokták, mivel mi horgászok vagyunk”.
Az ideális helyzetet mutatja az a tény is, hogy a polgárőrök 24 óra alatt 512 kiló halat fogtak ki a Pogányi-tóból.
Folytatás következik.

A Pogány Biztonságáért Polgárőr Egyesület idén ünnepli megalakulásának ötödik évfordulóját, és a 62 fős tagság lelkes munkáját elismeri a helyi önkormányzat illetve a Baranya megyei szövetség is. A közel másfél ezres település polgárőr egyesülete éves szinten majd’ másfélmillióból gazdálkodik, megfelelő eszközállománnyal rendelkezik és a polgárőrök munkáját a három nemzetiségből álló lakosság nagyra becsüli.

(Szöveg: Lőwinger Zoltán, fotók: Kurdi József)

További képek itt, illetve a Fotóalbumban

Összes: 362048