Móri Járási Polgárőr Szakmai Nap

magyaralmasi_gyulesen.jpgA Magyaralmási Polgárőrség a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség és Magyaralmás Önkormányzata támogatásával, a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatának keretében 2015. október 17-én, a fehérvárcsurgói Zseri Vadászházban járási szakmai napot tartott. Ezen a délutánon a móri járás polgárőr egyesületeinek képviselői gyűltek össze nagyszerű körülmények között egy jó hangulatú, szakmai rendezvényre.

magyaralmasi_gyulesen.jpg

Az eseményt megtisztelte előadóként: Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Márton Zoltán titkár, Gyuris János, r. alezredes, a Móri rendőrkapitányság képviseletében, Vas Istvánné, Magyaralmás polgármestere és Czaltig Tivadar r. törzszászlós, körzeti megbízott.

A köszöntők után a szakma vette át a főszerepet. Előadást hallhattunk a rendőrséggel való együttműködés fontosságáról, ezek tapasztalatairól Gyurisán János r. alezredes tolmácsolásában. A labdarúgó mérkőzések biztosításáról is rövid előadás hangzott el. Schneider Béla helyett Obuch Zoltán mondta el röviden az ezzel kapcsolatos feladatokat, sajátosságokat és tapasztalatokat. A polgárőrök jogairól, kötelességeiről valamint a frissen meghirdetett Ifjú Polgárőr tagozatról Márton Zoltántól kaphattak a jelenlévők igen fontos információkat. A magyaralmási polgárőrök tapasztalatait osztotta meg Obuch Zoltán elnök a jelenlevőkkel, az iskolában tartott előadással, vetélkedőkkel kapcsolatban. Arra buzdította a többieket: ők is szervezzenek hasonló délutánokat az iskolákban, mert ez komoly eredményeket hozhat. Ezután Czaltig Tivadar körzeti megbízott tartott élvezetes előadást a polgárőrökkel ellátott közös szolgálatok tapasztalatairól a gyakorlatban. Ennek során egy kicsit betekintést nyerhettünk az elmúlt 10 év eseményeibe is. Végül Cseh István, a Fejér Megye Polgárőr Szövetség elnöke adott választ a felmerült kérdésekre, továbbá aktuális témákról tartott rövid tájékoztatást, majd összefoglalta a szakma történéseit, megköszönte a szervezést és a résztvevők aktivitását.

Forrás:http://www.opsz.hu