Motorokat és kerékpárokat kaptak a polgárőrök

2017. november 24-én az Országos Polgárőr Szövetség, az Országos Rendőr-főkapitányság és az AEGON Biztosító Zrt. nagy teljesítményű motorkerékpárokat és elektromos kerékpárokat adott át a polgárőröknek.

motoratadas1.jpg

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke ünnepi beszédében méltatta azon szervezeteket, cégeket, akik támogatják munkájukat.
- A polgárőrségnek stratégiai partnere az ORFK és ez a nap is erről a partneri együttműködésről szól – mondta az elnök.

lozo005.jpeg

Ezt követően Papp Károly, országos rendőrfőkapitány 10 darab nagy teljesítményű motorkerékpárt adott át motoros polgárőröknek. Gratulált és megköszönte a rendőrség és a polgárőrség sikeres együttműködését. Kifejtette, hogy a polgárőrség a rendőrség fő szövetségese a közrend és a közbiztonság fenntartásában éppúgy, mint az illegális migráció visszaszorításában. Az országos rendőrfőkapitány nyilatkozatában elmondta: „Több ezer polgárőr egyesület működik együtt a rendőri szervekkel a közterületi járőrszolgálatban, a rendezvények biztosításában, nagyobb események rendjének biztosításában, eltűnt személyek felkutatásában.”

lozo009.jpeg

Nemcsak az ORFK ajánlott fel a polgárőröknek járműveket, hanem az AEGON Magyarországi Biztosító Zrt. is. Cserkuti Nándor, az AEGON Biztosító Zrt. kárrendezési és szolgáltatási igazgatója 11 darab elektromos kerékpárt adományozott a polgárőr egyesületek számára. A biciklikkel a nagyvárosok sétáló utcáiban, üdülőhelyeken, vagy akár a kistelepülések nehezen megközelíthető részein is járőrözhetnek a polgárőrök.
A motoros polgárőrök a Készenléti Rendőrség alakulóterén tiszteletkőrrel köszönték meg az új járműveket.

(Csonka Nándor)

További képek itt, illetve a Fotóalbumban

Forrás:http://www.opsz.hu