Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Motorosok, kutyások, lovasok

Négy megyéből és a fővárosból láttak el eseménnyel teli szolgálatot az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás, valamint Motoros Tagozatának polgárőrei.   

article preview

2020.09.12-én Lőrinci településen 16.00 órai kezdéssel indultak szolgálatba a négylábúakkal a polgárőrök, akiket kísértek motoros, és gépjárműves kollégáik. A gyümölcsöző együttműködést tovább erősítő szolgálat célja, az elmúlt évtizedekben felhalmozódott, illegálisan lerakott hulladék felszámolása, és a már megtisztított területek szennyezésmentes állagának megóvása a külterületi övezetekben, a belterületen a városban élő emberek biztonságérzetének növelése, a jogsértő cselekmények megakadályozása volt. A szolgálatban részt vettek a legéndi, a mezőkövesdi és a kosdi Polgárőr Egyesület lovas járőrpárosai, kiegészülve lőrinci és a cibakházai kutyás polgárőrökkel illetve szolgálati kutyáikkal. Rajtuk kívül a Hatvani, a csányi polgárőrök is segítették a szolgálatot a budapesti Motorvéd Polgárőrség motoros polgárőreivel együtt.

Az éjfélig tartó megerősített szolgálat eseményekkel teli volt. Az illegális hulladéklerakóhelyek felkutatása sikeresnek bizonyult, a teljes felszámolásuk a tervek szerint újabb összefogással valósul meg. A fentieken túl a lovasok segítségével sikerült a Mátravidéki Erőmű melletti tórendszer gyalogosan is nehezen járható környékén, a gátokan és kis ösvényeken járőrözni, egy tűzeset helyét lokalizálni, amely helyszínek gépjárművel megközelíthetetlennek bizonyultak. A kutyás polgárőröknek a főtéri játszótéren, az önfeledten játszó gyermekeknek kellett segítséget nyújtania, egy illuminált állapotban lévő, agresszívan viselkedő személlyel szemben. A helyi polgárőrök találtak továbbá egy személyt az úton fekve, aki magatehetetlen volt, akihez a mentőket értesítették és a kiérkezésükig stabil oldalfekvésbe helyezték az idős embert. A gépjárműves kollégák a felvezetésben, útmutatásban és az átfogó szolgálatban segédkeztek.

A polgárőrök áldozatos és önkéntes közreműködésével, azzal, hogy időben értesítették a mentőszolgálatot a sérültnél, azzal, hogy a gyorsan terjedő tűzhöz időben kijutottak a tűzoltók, azzal, hogy a gyermekeknek a kutyás polgárőrök biztosították a gondtalan játékot növelték a lakosság biztonságérzetét, valamint egy egészséges, szennyezésmentes jövőt – közölte dr. Radácsné Reszegi Rita, az OPSZ Lovas és Kutyás Tagozatának elnöke. 

 

Forrás:https://www.opsz.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 4
Összes: 501644
Hónap: 14431
Nap: 277