Motorosok képzése Sződön

Idén már második alkalommal tartották meg a motoros polgárőrök tavaszi felkészítését illetve képzését a Pest Megyei Polgárőr Szövetségnél. Az idei első vezetéstechnikai tréning a Hungária Rendőregylet segítségével, Sági Tibor vezetőoktató irányítása alatt zajlott március 23-24-én Sződön.

motoroskepzes1.jpg

A képzés első napján a szokásos bemelegítés és az egyensúly gyakorlatok után, szinte az alapokról kezdték a motorosok. A második napon – a szokásnak megfelelően – egy közúti elsősegélynyújtási oktatást is kaptak a motorosok. A csoportot kettéválasztva az egyik az EÜ-képzésen vett részt, míg a másik csoport a terelőkúpok között terelgette a vasat, majd cseréltek. Délutánra már a komplett feladatsorokat kellett végrehajtani, mely tartalmazta az OPSZ MT által 2019-től kötelezően előírt vizsga elemeit is.
A megyei felkészülés április 27-28-án folytatódik, ahol a motoros polgárőrök a kötelező vizsgát is leteszik.

Forrás:http://www.opsz.hu