Nagy összefogással életet mentettek

budapest0702.jpg2015. június 17-én a Vasadi Polgárőr Egyesület felkérést kapott egy eltűnt személy megkeresésére.

Családi összefogással közösen riasztottam a vasadi polgárőröket, és megindítottuk a keresést, majd a Monori Rendőrkapitányságra jelentést tettem. A rendőrök kiértesítették a környékbeli polgárőröket

(Csévharaszt, Nyáregyháza, Monor, Üllő, Vecsés, Ecser, Gomba, Bénye polgárőrei és a civil lakosság).

A kiérkezett rendőrtiszt eligazítást tartott számunkra, mely során csoportokat alakítottunk és minden csoportba került helyi, vasadi polgárőr. A nehéz útviszonyok miatt polgárőr terepjárókat is bevontunk, hiszen Vasad külterületén kezdtük a keresést.

Polgárőreink a terepjáró platójáról lámpákkal pásztázták az erdőt az eltűnt személy után, majd végre egy bozótos részen megtaláltuk az ájultan fekvő nőt. Azonnal odarohantunk és életjelet kerestünk, szerencsére életben találtuk, gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően polgárőr orvosunk felügyelte és kezelte a mentők kiérkezéséig.

A keresés késő éjszaka fejeződött be, nagyon jó érzés volt megtapasztalni ekkora összefogást, mely nemcsak a családnak csalt szemébe örömkönnyeket, de a polgárőrök is velük együtt örültek.

(Forrás: Buzás István Vasadi Polgárőr Egyesület elnöke) – köszönjük!