Nem jutott messzire a táskatolvaj

Éber volt a budapesti polgárőr, akinek közreműködésével táskatolvajt fogtak január 22-én, Rákospalotán.

taskatolvaj.jpg

(Fotó: shutterstock.com)

Január 22-én a délelőtti órákban Varga Gábor a Zuglói Polgárőrség polgárőre szabadidejében, kutyasétáltatás közben hangos kiabálásra figyelt fel. A XV. kerületi lakótelep területén egy sietősen távozó nőre és férfira lett figyelmes, akiknél egy női táska volt, melynek tartalmát éppen a földre szórták. A szolgálaton kívüli polgárőr feltételezte, hogy bűncselekmény történhetett, ezért elindult a férfi és nő irányába, akik ezt észlelve futásnak eredtek. Mindeközben a polgárőr barátnője értesítette a rendőrséget.
Varga Gábor a kiérkező rendőr járőröknek pontos személyleírást adott, akik rövid idő alatt ez alapján elfogták a feltételezett elkövetőket. A járőrök megtalálták a sértettet, aki elmondta, hogy a közeli buszmegállóban tépték le válláról a táskát.

A feltételezett elkövetőket a rendőr járőrök előállították, a táska tartalma a tulajdonosához hiánytalanul visszakerült.

Forrás:http://www.opsz.hu