Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Örömmel töltötték a közösségi szolgálatot a diákok a hatvani polgárőr egyesületnél

hatvan0708.jpgA most zárult tanévben ötvennégy helyi középiskolás tekintett be a városban tevékenykedő polgárőrség életébe. A diákok a számukra előírt  ötven órás kötelező közösségi szolgálat letöltése révén kerültek kapcsolatba a Polgárőrség Hatvan Egyesület tagjaival.

A most zárult tanévben ötvennégy helyi középiskolás tekintett be a városban tevékenykedő polgárőrség életébe. A diákok a számukra előírt  ötven órás kötelező közösségi szolgálat letöltése révén kerültek kapcsolatba a Polgárőrség Hatvan Egyesület tagjaival.

A sárga mellényesek – a fiatalokat patronáló Kepes Tibor polgárőr irányításával – felhívták a figyelmüket az önkéntesség, ezen belül a bűnmegelőző szolgálat fontosságára, majd a lehetőségekhez mérten bevonták őket a napi feladatok ellátásába is. A program befejezéseként a napokban került sor a záró rendezvényre, amelyen a patronálókon kívül részt vettek a városi rendőrkapitányság illetékes szakemberei is. A hivatásos bűnüldözők egyebek között a biztonságos közeledésről tartottak előadást, majd azt mutatták be az érdeklődő fiataloknak, hogy miként zajlik egy-egy rendőri intézkedés. 

A diákok nagy élvezettel ismerkedtek például az ujjlenyomat levételének technikájával. A közösségi szolgálatot itt töltött tanulók közül többen részt vettek az Országos Polgárőr Szövetség Gyenesdiáson szervezett nagy sikerű ifjúsági táborában. A középiskolás csoportból ugyanis jó páran tervezik, hogy a jövőben a 18. életévüket betöltve, aktív polgárőrként kívánnak szolgálni a hatvani egyesületben.

 

 

 

Forrás:http://www.radiop.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 6
Összes: 390951
Hónap: 4726
Nap: 135