Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Pályázat Polgárőr Város, Polgárőr Község, Fővárosi Polgárőr Kerület cím elnyerésére

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége határozata alapján országos pályázatot ír ki  „Polgárőr Város”, „Polgárőr Község”, „Fővárosi Polgárőr Kerület” címek elnyerésére.

article preview

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöksége határozata alapján országos pályázatot ír ki  „Polgárőr Város”, „Polgárőr Község”, „Fővárosi Polgárőr Kerület” címek elnyerésére.

300x300_palyazat.jpg

 

A pályázat célja: azon városok, községek és fővárosi kerületek önkormányzatainak elismerése – a polgárőr egyesület munkáját is figyelembe véve –, amelyek vezető szerepet játszanak a polgárőr mozgalomban, valamint a helyi közrend, közbiztonság, a lakosság biztonságérzetének növelése érdekében hatékony támogatói és kezdeményezői a társadalmi bűnmegelőzésnek.
 

Pályázati feltételek, illetve a benyújtás módja:

  1. a pályázaton részt vevő településen (fővárosi kerületben) legalább 5 éve hatékony és eredményes polgárőr egyesület működjön;
  2. a helyi polgárőr egyesületnek a pályázó városban illetve fővárosi kerületben legalább 5 fő, a pályázó községben legalább 3 fő ifjú polgárőr tagja legyen;
  3. a település (fővárosi kerület) önkormányzata úgy anyagilag, mint erkölcsileg támogatója legyen a polgárőr egyesületnek;
  4. a település (fővárosi kerület) rendelkezzen bűnmegelőzési koncepcióval, amelyet az önkormányzat képviselő testülete a pályázat benyújtása előtt legalább egy évvel fogadott el;
  5. legyen stabil a település (fővárosi kerület) bűnügyi helyzete, a helyi bűnmegelőzési tevékenységben pedig jelentős fejlődést tudjanak felmutatni.

A pályázatot a település (fővárosi kerület) polgárőr egyesülete és önkormányzata közösen kell benyújtsa az OPSZ felé, a polgármester és az egyesületi elnök aláírásával az illetékes megyei (fővárosi) polgárőr szövetség útján, annak írásos egyetértésével és támogatásával;
Csatolni kell a pályázat anyagához a területileg illetékes rendőrkapitányság vezetőjének támogató nyilatkozatát.


A pályázat benyújtásának határideje:
A pályázatot az Országos Polgárőr Szövetség Elnöki hivatala titkárságára /1077 Budapest, Király u. 71./ címre írásban kell benyújtani 2017. június 01-én 13.00 óráig, a kozpontiiroda@opsz.hu e-mail címre (beszkennelt formában). Postai feladás esetén az elbíráláskor a postai bélyegző lenyomatán szereplő dátum és időpont az irányadó. A határidőn túl benyújtott pályázatokat a bíráló bizottság nem veszi figyelembe!

A pályázat elbírálásának határideje:

Az OPSZ elnökségi ülése (a bíráló bizottság javaslata alapján) 2017. június 09-én hozza meg határozatát a tárgyévi pályázatok azon nyertes városairól, községeiről és fővárosi kerületéről, amelyeknek polgármesterei átvehetik az Országos Polgárőr Szövetség „Polgárőr Város”, „Polgárőr Község” vagy „Fővárosi Polgárőr Kerület” díszoklevelét.
A nyertes település (fővárosi kerület) pályázaton részvevő polgárőr egyesülete 100 ezer forint működési támogatásban részesül.
Az elnökség döntéséről az OPSZ Elnöki hivatal a pályázókat legkésőbb 2017. június 14-ig írásban értesíti. 
A pályázaton nyertes önkormányzatok polgármestereinek a cím (díszoklevél) átadására az Országos Polgárőr Nap keretében kerül sor. Az Országos Polgárőr Nap tervezett helyszíne és időpontja: Nyíregyháza, 2017. június 17. (szombat)

Budapest, 2017. április 20.
Dr. Túrós András sk.


Eredeti kiírás ide kattintva olvasható 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 18
Összes: 420803
Hónap: 11278
Nap: 412