Polgárőr képzés Monoron

Folyamatosan képzik a polgárőröket Pest megyében, legutóbb Monoron volt oktatás.

kepzes2.jpg

Pest megyében folyamatos a képzés. Legutóbbfebruár 22-én, Monoron, a helyi rendőrkapitánysággal együttműködve, a Vigadó épületében történt polgárőröknek szóló oktatás. A megjelentek előadást hallhattak a Polgárőr Törvényről, a Büntető Törvénykönyvről, a szabálysértésekről és szabálysértési eljárásokról, a közbiztonságra különösen veszélyes eszközökről, az OPSZ Szolgálati illetve Etikai Szabályzatárol. De emellett volt még jelzőőri gyakorlati bemutató, gyakorlás illetve rövid intézkedéstaktikai ismertető is.

kepzes1.jpg

A jegyzőkönyv szerint 37 fő volt jelen az előadásokon és tizennégyen tettek alapismereti vizsgát.
A következő alapképzést és vizsgát március 25-én Gödöllőn tartják, ahol Árva Ferenc rendőr főtörzsőrmester lesz az egyik előadó. A monori előadáshoz hasonlóan az alapképzés elsősorban az újonnan  belépő polgárőröknek fog szólni, de a már polgárőr igazolvánnyal rendelkező tagok is részt vehetnek rajta, hisz a meglevő tudásuk frissítésére tökéletesen alkalmas lesz.

Forrás:http://www.opsz.hu