Polgárőr Nap Tiszaszigeten

radio-p1-300x214.jpgSzombaton került megrendezésre a XVI. Csongrád Megyei Polgárőr Nap Tiszaszigeten.

Ferenczi Ferenc Tiszasziget polgármestere beszédében elmondta, hogy ez a nap a polgárőrök napja. A polgárőrök minden nap saját településükön önkéntesen dolgoznak, hogy biztonságosabb és élhetőbb legyen.

„Köszönöm a Tiszaszigeti Polgárőr Egyesületnek, hogy ilyen odaadással szervezték a megyei polgárőr napot, köszönöm, hogy az év 364 napján segítik a Tiszasziget mindennapjait. „mondta el rádiónknak adott exkluzív riportjában.

Tóth Attila az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese nyitó beszédében kitért a polgárőrök mindennapi tevékenységére. Kihangsúlyozta, hogy a polgárőrök önkéntesen dolgoznak, s ezért nem kapnak ellenszolgáltatást. A polgárőrök a mindennapok hősei, olyan hétköznapi emberek, akik tenni akarnak a közösségért. A mai nap a Csongrád megyei polgárőrökről szól, hogy tudjanak szórakozni, kapcsolatokat építeni, erősíteni.

Az Országos Polgárőr Szövetség nevében megköszönte a polgárőrök munkáját, s a további szolgálatukhoz sok erőt kívánt.

Szilágyi Róbert rendőr alezredes a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettese megköszönte a polgárőrök munkáját, elsősorban a rengeteg közös szolgálatot. „Ma már nem lehet úgy rendezvényt tartani, hogy annak biztosításában ne legyenek ott a polgárőrök. Nem lehet közbiztonságot fenntartani, úgy, hogy a polgárőrök ne vegyenek részt. „– mondta el beszédében.

Tóth Attila az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese Polgárőr érdemkereszt arany fokozatát adta át B. Nagy László országgyűlési képviselőnek.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, a Csongrád Megyei Szövetség irányába kifejtett példaértékű együttműködésért, a Megyei Polgárőr Nap megrendezéséhez nyújtott anyagi és erkölcsi támogatásának elismeréséül a Polgárőr érdemkereszt arany fokozatát adta át: Ferenczi Ferencnek, Tiszasziget polgármesterének.

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a polgárőrség segítése terén kifejtett kimagasló tevékenységének elismeréséül Polgárőr érdemkereszt ezüst fokozata kitüntetésben részesíti:

• Köles Attila rendőr alezredes urat, Mórahalom város Őrsparancsnokát.

Az Országos Polgárőr Szövetség Elnöke a mozgalomban huzamosabb időn keresztül kifejtett kimagasló tevékenységéért, Polgárőr érdemkereszt arany fokozata kitüntetésben és jutalomban részesíti:

• Tóth Zoltánt, a Tápéi Polgárőr Egyesület tagját.

Polgárőr érdemkereszt ezüst fokozata kitüntetésben és jutalomban részesítette:

• Molnár Jenőt a Tiszaszigeti Polgárőr Egyesület elnökét.

Polgárőr érdemkereszt bronz fokozata kitüntetésben és jutalomban részesítette:

• Czagány Józsefet az Apátfalvi Község Polgárőr Egyesület vezetőségi tagját.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatója, Szilágyi Róbert rendőr alezredes, főkapitány-helyettes, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Vezetője nevében a rendőrség munkájának segítése terén kifejtett kimagasló tevékenységéért tárgyjutalom elismerésben részesíti:

• Mucsi Istvánt a Balástyai Polgárőr Egyesület tagját
  • Bicskei Mihályt a Röszkei Polgárőr Egyesület tagját
  • Blaskovics Sándort a Szegvári Polgárőr Egyesület tagját.

Tátrai János tűzoltó alezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei polgári védelmi főfelügyelő, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója a Katasztrófavédelem munkájának segítése terén kifejtett kimagasló tevékenységéért elismerésben részesítette:

• Szula Ferencet a Hódmezővásárhelyi Polgárőr egyesület elnökét.

Magyar Anna a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a kimagasló polgárőr tevékenység végzéséért oklevél és tárgyjutalom elismerésében részesítette:

• Fodor Istvánnét a Bordányi Polgárőr Egyesület titkárát
  • Kovács Lórántot a Baksi Polgárőr egyesület tagját
  • Béres Andrást a Csengelei Polgárőr egyesület tagját
  • Borcsa Zoltánt a Kiszombori Polgárőr egyesület elnökhelyettesét

Vass Péter pénzügyőr alezredes, igazgató helyettes a N-A-V Csongrád Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság nevében a pénzügyőri tevékenység támogatása terén kifejtett segítőkész tevékenységéért elismerést adott át:

• Horváth Andrásnak a Tarjáni Polgárőr egyesület elnökének.

Batiz István, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke a polgárőrséggel történő együttműködés terén kifejtett kimagasló tevékenységéért „emlékérem” tárgyjutalomban részesíti:

• Szabó Zsolt rendőr századost, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetőjét.
  • Fejes Zoltán rendőr zászlóst, a szegedi Rendőrkapitányság Tarjáni Rendőrőrs körzeti megbízottját.

A polgárőr nap Tiszaszigeten családias hangulatban, gazdag kulturális programokkal telt el. A Rádió P stábja hamarosan részletesen is beszámol a megyei polgárőr napról, kép, hang és videó formájában.

Forrás:http://www.radiop.hu