Polgárőrök a mindennapokban

nyiregyhaza0401.jpgRendőrök és polgárőrök a közlekedés biztonságáért.

Rendőrök és polgárőrök a közlekedés biztonságáért.

Átfogó közlekedésrendészeti ellenőrzést szervezett 2015. március 28-án a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya. A közlekedési helyzet értékelése alapján az M3-as autópálya megyei szakaszán, Nyíregyházán, Kisvárdán, Nyírbátorban, illetve környékükön megtartott összehangolt ellenőrzés célja a forgalmat veszélyeztető vezetők és járművek kiszűrése, a balesetek számának csökkentése volt.

Az akcióban részt vett az érintett kapitányságok állománya, valamint a Polgárőrség gépjármű-felderítési tagozata.

Az ellenőrzések során kiemelt figyelmet fordítottak a kerékpárosok, robogósok és motorkerékpárosok szabályos közlekedésére és felszereltségére. A Polgárőrség speciális kamerával felszerelt autója az online adatbázisokon keresztül mintegy tízezer gépjárművet ellenőrzött a nap folyamán. A Mátrix-rendszer több forgalomból kivont gépkocsit talált, körözés alatt álló jármű ezúttal nem akadt fenn a rostán.

A rendőrök több tucat szabálysértővel, köztük egy járművezetéstől jogerősen eltiltott sofőrrel szemben intézkedtek. Hasonló közlekedésrendészeti ellenőrzésekre a közeljövőben is lehet számítani Szabolcs-Szatmár-Bereg megye útjain.

(Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság) – Köszönjük!

Forrás:http://www.radiop.hu