Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Polgárőrök is harcoltak a jeges árral

Megerősített szolgálattal és fokozott erőbedobással dolgoztak a Tisza-tavi polgárőrök a folyón levonuló jeges ár miatt. Az elszabadult kompot polgárőr segítséggel fogták be a szakemberek.

Megerősített szolgálattal és fokozott erőbedobással dolgoztak a Tisza-tavi polgárőrök a folyón levonuló jeges ár miatt. Az elszabadult kompot polgárőr segítséggel fogták be a szakemberek.

 

A Vízügyi Igazgatóság jégtörője kiszabadítja a Tiszacsegén elszabadult kompot 2017. február 16.-án.

Fotó: Ruzsa István / MTI

 

Kardos Pál és Kövér Gábor egyeztet a Vízűgyi igazgatóság szakemberévelFebruár 12-én, a Tisza felső részén végig vonuló jeges ár szükségessé tette a térségben működő polgárőr szervezetek tagjaitól a folyamatos szolgálat-ellátást, Különösen a Tisza Tiszacsege és Kisköre közötti 70 km-es szakaszának mindkét oldalán.
Kardos Pál, az Országos Polgárőr Szövetség katasztrófavédelmi alelnöke tájékoztatása szerint térségben dolgozó polgárőrök 2017. 02. 12-én az esti óráktól kezdődően folyamatosan vettek részt a kármentesítésben, a terület biztosításában. Segítettek a vízben levő csónakok, ladikok, mobil stégek, lakóhajók kimentésében, az ott élő emberek és állatok biztonságos helyre történő elhelyezésében, majd az élet- és vagyonbiztonság megőrzéséért a területbiztosításban. Ez leginkább a fosztogatók megjelenésének, illetve a katasztrófaturizmus megerősödésének visszaszorítására történt. Természetesen a polgárőrök a Tisza mindkét partján a rendőrség és a Vízügyi Igazgatóság szoros koordinációja mellett látták/látják el feladatukat.

Már biztonságban van az elszabadult komp személyzeteA Tisza-tó körüli területen folyamatosan 40-50 polgárőr lát el szolgálatot – mondja Kövér Gábor, az OPSZ Vízi Polgárőr Tagozatának elnöke. -  Ebben leginkább a vízi polgárőrök vesznek részt, de jöttek segíteni a környékbeli járásokból, sőt a szomszédos megyékből is. Először kármentési munkákat, majd védelmi feladatokat láttunk el. Tegnaptól pedig a Kiskörei vízlépcsőnél, konkrétan az erőműnél segédkezünk.   A polgárőrök egyébként már ezt megelőzően is kemény munkát végeztek, hisz ez ideig a belvízi védekezésben vettek részt.
Kövér Gábor elmondta még, hogy a Tiszacsegénél elszabadult kompot is végig kisérték, figyelték, nehogy valami komolyabb baj legyen, illetve büszkén mesélte azt is, hogy segítettek Kiskörénél a vízi eszköz befogásában.


(Szöveg:  Lőwinger Zoltán, fotó: Ruzsa István)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista


Elérhetőség

Kapcsolat

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com


Ügyfél fogadás:

Hétfőtől- Csütörtök 7.00-15.00-ig.
Péntek 7.00- 12.00-ig.

Elérhetőség:

Trombitásné Hegyaljai Éva
E-mail: polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3810
06-88/428-022 - 1880 mellék

Dülk Anita
E-mail:polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3798
06-88/428-022 - 1880 mellék

Statisztika

Online: 10
Összes: 602170
Hónap: 35082
Nap: 1632