Polgárőrök is keresték az idős férfit

opsz.jpgIsmeretlen helyre távozott 2014. augusztus 17-én az a 83 éves kéthelyi férfi, akit a polgárőrök is kerestek.

Polgárõrök is segítettek az eltûnt idõs bácsi felkutatásában (fotó: illusztráció)
Deák Ferenc körülbelül 165 centiméter magas, vékony testalkatú, hosszúkás, beesett arcú, elöl kopasz, hátul ősz hajú, világos szemű. Beszéde nehézkes, többször érthetetlen, bicegve jár. Eltűnésekor kék alapon piros-fekete csíkos galléros pólót, világos szürke színű, térd alá érő nadrágot, szürke zoknit, fekete színű, zárt elejű papucsot viselt. Közel ennyit közölt a rendőrség a polgárőrökkel akkor, amikor segítséget kértek a polgárőröktől az idős ember felkutatásában.
Az eltűnt férfi keresésére azonnal kutatócsoport alakult, amelyben polgárőrök is részt vettek. A Marcali Város Polgárőr Egyesülete öt fővel csatlakozott a kereséshez. Szintén segédkeztek a Kéthelyi Polgárőr Egyesület tagjai, akik közül huszonöten keresték Deák Ferencet.
Ezidáig nincs információ arról, hogy a bácsit megtalálták.

A Kéthelyi Polgárőr Egyesület nem régen alakult, még friss civil szervezet. Az egyesület nem régiben került bejegyzésre a Kaposvári Törvényszéknél, és kérte jelentkezését a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség tagjai közé. A polgárőr egyesület negyven tagot számlál, közülük ezidáig huszonöten kerültek oktatásra és tettek sikeres polgárőr alapismereti vizsgát.

(Magyar Márk László)

Forrás:http://www.opsz.hu