Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Polgárőrök is segédkeztek a buszbalesetnél

kistelek_buszbaleset.jpgA forgalomirányítás és a helyszínbiztosítás mellett tolmácsolással is segített a kisteleki polgárőrség a hétfői buszbalesetnél.
 

A forgalomirányítás és a helyszínbiztosítás mellett tolmácsolással is segített a kisteleki polgárőrség a hétfői buszbalesetnél.
 

kistelek_buszbaleset.jpg

(Fotó: MTI)

 

21 sérülttel járó buszbaleset történt július 13-án, az M5-ös autópályán. Az éjszakai buszbalesetet követően pihenőhelyet, enni-, inni- és útravalót, valamint angol nyelvű közvetlen segítséget is kaptak az utasok, akik számára a nagykövetséggel is felvették a kapcsolatot a kisteleki segítők.

Kácsor Péter, a Kisteleki Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület vezetője megérkezése után az utasokkal közvetlenül, angol nyelven vette fel a kapcsolatot. „Próbáltuk őket megnyugtatni, megmutatni mit hol találnak, hol tudnak egy kicsit felfrissülni. Ezt követően segítséget nyújtottunk a rendőrségnek a tolmácsolásban is. Közben a rendőrök meghoztak egy Szentesen ellátott hölgyet, akit szintén pártfogásba vettünk – mondta Kácsor Péter, aki reggel már a bolgár nagykövetséggel egyeztetett. - Egyre többen kérdezték, tudunk-e valamit a kórházba kerültek állapotáról. Mi annyit tudtunk, hogy Kecskemétre, Szegedre és Szentesre szállították a sérülteket, de több felvilágosítást polgárőrként nem kaphattunk.” Az egyesület elnöke egyúttal kérte a nagykövetséget, hogy az utasok megnyugtatására próbáljanak információkat beszerezni a sérültek állapotáról.
Ezt követően a buszon lévők már közvetlenül is fel tudták venni a kapcsolatot a nagykövetségükkel.


Mint a Rendőrség hivatalos tájékoztatásából kiderül, egy bolgár honosságú autóbusz haladt Budapest felől Szeged felé az M5-ös autópályán 2015. július 13-án 23 óra 15 perc körüli időben, amikor a sofőr a csengelei pihenőhely közelébe érve, a 133. kilométerszelvényben, eddig tisztázatlan okok miatt elveszítette uralmát a jármű felett. Az autóbusz letért az autópályáról és oldalára borult. A mentők a helyszínről 21 főt vittek kórházba, közülük hét ember súlyosan, egy ember életveszélyesen sérült.

Forrás:http://www.opsz.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 22
Összes: 430561
Hónap: 9671
Nap: 328