Polgárőrök segítenek a baleseteknél

repulobaleset.jpgKét repülőgép ütközött szeptember 18-án délelőtt Gödöllő légterében. A Pest megyei polgárőrök a tájékoztatás után azonnal a helyszínre siettek, hogy segítsék a kutatást, a mentést.

repulobaleset.jpg

2016. szeptember 18-án 10 óra 30 perckor segélykérő hívás, bejelentés érkezett a Pest Megyei Polgárőr Szövetség 24 órás szakmai ügyeletére a Mogyoródi Polgárőr Egyesület egyik tagjától – mondja dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. - A betelefonáló jelezte, hogy súlyos légi közlekedési baleset történt a Gödöllői repülőtér légterében, ahol ejtőernyős célba ugró bajnokság folyik, feltehetőleg 2 kisrepülő összeütközött. A megyei ügyelet azonnal riasztotta a Pest Megyei Polgárőr Szövetség Készenléti és Ellenőrzési egység ügyeletben lévő tagjait valamint a környéken található polgárőr egyesületeket és felvette a kapcsolatot a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenység irányításával.
Polgárőr irányítja a forgalmat egy közúti balesetnélAhogy arról tájékoztatást kaptunk, a helyszínre közel harminc polgárőr indult segíteni, akik a mentési és keresési munkák mellett a területzárásban is segítették a hatóságokat.
A kutatásban részvevők 11 óra 30 körül a két gép roncsait megtalálták.
A polgárőrök a helyszínelés végéig, illetve a repülőroncsok elszállításáig a zárásban és a forgalom terelésében vettek részt.

Előtte fél nappal pedig a Gombán átvezető 3112-es főközlekedési úton, a "Malomi” kereszteződésben történt közúti balesetnél volt szükség a polgárőrökre. 17-én délután a baleset miatt útlezárást és emiatt forgalomkorlátozást rendelt el a Rendőrség, amit a Gombai Polgárőr Egyesület 8 tagja, valamint a Bényei Polgárőr Egyesület 2 tagja hajtott végre, hogy ezzel is segítse a Rendőrség, az Országos Mentőszolgálat valamint a Katasztrófavédelem munkáját.

Forrás:http://www.opsz.hu