Posta – OPSZ, folytatódó együttműködés

posta_tamogatas.jpgA postarablások száma nullára csökkent, noha másfél évtizede még évente száz körüli fordult elő, ugyanakkor a kézbesítők is nagyobb biztonságban végezhetik mindennapos munkájukat!

A postarablások száma nullára csökkent, noha másfél évtizede még évente száz körüli fordult elő, ugyanakkor a kézbesítők is nagyobb biztonságban végezhetik mindennapos munkájukat! Mindez a Rendőrség mellett főként a polgárőröknek köszönhető, akik napi járőrszolgálatuk során útba ejtik a postai épületek környékét, s fokozottan figyelnek a postásokra is.

posta_tamogatas.jpg

Fotó: Sebestyén Jenő

Ezek a gondolatok december 18-án a reggeli órákban hangzottak el a Magyar Posta Zrt. Dunavirág utcai épületének vezérigazgatói szobájában azon a szűk körű megbeszélésen, amelyen Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója dr. Károlyi László, a Posta vezérigazgatóság biztonsági főigazgatója társaságában fogadta dr. Túrós Andrást, az Országos Polgárőr Szövetség elnökét. A találkozó apropója – mint dr. Károlyi László szavaiból kiderült – az volt, hogy a Posta és az OPSZ közötti korábbi együttműködési megállapodást újították meg, s egyben tartós adományozási szerződést is parafáltak a felek.
Szarka Zsolt ez alkalomból egyebek között elmondta: súlyos milliárdokat felemésztő fejlesztés folyik napjainkban a postánál, ugyanis duplája mennyiségű csomagot szállít a cég, s a folyamat döntő része ma még kézi erővel történik. Ennek kiváltását célozták meg beruházásaik. Ami egész éves munkájukat illeti, a felettes szervek jelesre értékelték tevékenységüket, s hogy ez így történhetett, ebben az önkéntes bűnmegelőzők tevékenysége is benne van.
Szarka Zsolt és dr. Túrós AndrásVálaszában dr. Túrós András elmondta: öröm az önkéntes bűnmegelőzők számára, hogy ilyen visszajelzést kapnak nem csak a postásoktól, de az önkormányzatoktól, a Rendőrségtől és a lakosságtól is. Miután maga is volt a Magyar Posta biztonsági főigazgatója, „képben” van az ügyben, mennyit változott a Posta és a postások biztonsága. Örömmel hallotta, hogy ebben a polgárőrök is szerepet játszanak.
E néhány gondolatot követően látták el kézjegyükkel az aktualizált együttműködési megállapodást és a tartós adományozási szerződést a felek, majd Szarka Zsolt bejelentette: miután a Magyar Posta a tavalyinál jobb eredményeket prognosztizálhat, a tartós adományozási szerződésben megfogalmazott 25 milliós támogatás mellett további 5 millió forint adományozásával köszönik meg idén a polgárőrök munkáját. Az erről szóló dokumentumot dr. Károlyi László adja majd át az OPSZ Elnökségének ünnepi ülésén.

T. Z.

Forrás:http://www.opsz.hu/