Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Rendőr-polgárőr irodát adtak át Ráckeresztúron

radio-p1-300x214.jpgA helyi önkormányzat egy használaton kívüli épületét vehették birtokba a Rendőrség körzeti megbízottai és a Novozánszki Csaba vezette Ráckeresztúri Vagyon- és Polgárőr Egyesület.

 

A helyi önkormányzat egy használaton kívüli épületét vehették birtokba a Rendőrség körzeti megbízottai és a Novozánszki Csaba vezette Ráckeresztúri Vagyon- és Polgárőr Egyesület.

 

Az átadó ünnepségen részt vett többek között Vörös Ferenc ezredes, rendőrségi főtanácsos, Fejér megye rendőrkapitány helyettese, Cseh István a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, valamint Nagy Zoltán ezredes, Dunaújváros rendőrkapitánya és Bodó Ferenc, a Prograg Agrárcentrum Kft ügyvezetője.

Novozánszki Csaba köszöntője után Dr. Szentes-Mabda Katalin Dóra polgármester asszony vette át a szót. Ünnepi beszédében köszönetét fejezte ki azért a munkáért, amelyet a polgárőrök és a rendőrök végeznek a közbiztonságért, illetve a most átadásra kerülő épület felújításában végzett részvételtért. Mint mondta, az épület még nincs teljesen kész, de a célnak tökéletesen megfelel majd a jövőben. A felújítás mintegy 1,2 millió forintba került. Ennek az összegnek a felét az önkormányzat, a másik felét Bodó Ferenc és Felcsúti Zsolt, az MPF Holding vezetője közösen finanszírozta.

Az egykori TSZ-irodában a Rendőrség is helyet kapott. Ennek kapcsán Vörös Ferenc ezredes ígéretet tett arra, hogy az irodát hamarosan felszerelik azokkal a technikai eszközökkel, amelyek segítségével helyben lehet jegyzőkönyveket felvenni, így nem kell a területileg illetékes, Ercsiben található rendőrőrsre menni.

A 30 feletti taglétszámmal büszkélkedhető polgárőr egyesület tagjainak külön köszönetét fejezte ki azért a közösségépítő tevékenységért, melyet a településért tesznek. A civil bűnmegelőzők sokrétűségét és kreativitását jól jellemzi, hogy részt vettek a Virágos Magyarországért Mozgalom munkájában és létrehozták a Nyitott Kapuk névre hallgató programsorozatot a ráckeresztúri gyerekek szórakoztatásáért és kikapcsolódásának segítéséért. Ez utóbbi program keretében közterületi játszóterek hiányában az iskola területén található sportpályán és játszótéren szerveznek a település civil szervezetei – élükön a polgárőrökkel- különböző programokat a nyári szünet idejére. Szerepelt már a programok között focibajnokság, origami-foglalkozás, szalonnasütés is.

A polgármester asszony hozzátette: tulajdonképpen minden feltétel adott ahhoz, hogy a település közbiztonsága a mostani kiválónak mondható szinten maradjon. Példaként említette, hogy Méri István rendőr zászlós, az egyik körzeti megbízott indított gyűjtést a településen, hogy a polgárőrök formaruhához juthassanak. Az akció sikerrel járt, a helyi vállalkozók és a lakosság is segített a cél elérésében. Mint mondotta: a rendőrök és polgárőrök által közösen használt öreg járőrautót szeretnék fiatalabbra cserélni.

Cseh István, Fejér megye polgárőr vezetője szintén köszönetet mondott azért a bűnmegelőzési munkáért, amit a helyi polgárőrök a havi 25-30 szolgálat alkalmával végeznek. Kihangsúlyozta, hogy külön öröm a rendkívül magas arányú rendőrökkel való közös szolgálat, amely szorosan összefügg az Országos Polgárőr Szövetség programjával. Majd hozzátette: a megyei szövetség százezer forinttal és tíz darab láthatósági mellénnyel támogatja az egyesület munkáját.

Szabó Zoltán

sajtóreferens

Fejér Megyei Polgárőr Szövetség

 

Forrás:http://www.radiop.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista


Elérhetőség

Kapcsolat

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com


Ügyfél fogadás:

Hétfőtől- Csütörtök 7.00-15.00-ig.
Péntek 7.00- 12.00-ig.

Elérhetőség:

Trombitásné Hegyaljai Éva
E-mail: polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3810
06-88/428-022 - 1880 mellék

Dülk Anita
E-mail:polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3798
06-88/428-022 - 1880 mellék

Statisztika

Online: 6
Összes: 602160
Hónap: 35132
Nap: 1673