Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rendőr-polgárőr páros találta meg az eltűnt kisfiút

radio-p1-300x214.jpgA szülei hiába keresték a 9 éves kisfiút, akit a bejelentést követően egy rendőr és a vele szolgálatot teljesítő polgárőr rövid időn belül meg is talált.

 

A szülei hiába keresték a 9 éves kisfiút, akit a bejelentést követően egy rendőr és a vele szolgálatot teljesítő polgárőr rövid időn belül meg is talált.

 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrség ügyeletére 2014. augusztus 12-én 19 óra 30 perckor érkezett a bejelentés a gyermek eltűnéséről. A szülök délelőtt 11 óra körüli időben észlelték, hogy családi házuk udvaráról eltűnt a gyermekük, keresték mindenütt, de sehol nem találták. Ez után értesítették a rendőrséget. A helyszínre érkező Komenda József rendőr főtörzszászlós és Dülk József polgárőr fél órán belül a kisfiú nyomára akadt, akit hazavittek a szüleihez.

Dülk József elmondta, hogy nyomban elkezdte a polgárőröket gyűjteni a kutatócsoport felállításához, közben rendőr járőrtársával ketten elkezdték átnézni azokat a helyeket, ahova a kisfiú esetleg mehetett. Ezek közül az első három tévútnak bizonyult, amikor elindultak a negyedik hely, azaz a nagyesztergári magtárolók felé. Ez az ötlet már sikeresnek bizonyult, ugyanis az úton találkoztak két kisgyerekkel, akik közül az egyik a keresett fiú volt.

Nagyesztergári Községi Polgárőrség 2000-ben alakult, de a településen már 1995 óta működött polgárőr csoport. A jelenleg harminc taggal rendelkező egyesület elnöke Dülk József, aki egyben járási koordinátor is. A szervezet tagjai rendszeresen látnak el szolgálatot a településen. Fő profiljuk a bűnmegelőzés, ezen kívül megtalálhatóak az önkormányzati rendezvényeken és egyéb helyi eseményeken is. Az egyesület jó viszonyt ápol a rendőrséggel, a zirci rendőrőrssel napi kapcsolatban van. Ennek a jó kapcsolatnak az eredménye többek közt az is, hogy az eltűnt kisfiú a bejelentést követő rövid időn belül megtalálásra került.

Cikk: A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, Magyar Márk László

 

Forrás:http://www.radiop.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 19
Összes: 420803
Hónap: 11279
Nap: 414