Rendőrök, polgárőrök, tűzoltók, vízügyi szakemberek kaptak elismerést

Rendőröket, polgárőröket, tűzoltókat és vízügyi szakembereket részesített elismerésben Pintér Sándor belügyminiszter, amiért a hosszabb ideje fennálló szélsőségesen hideg időjárási helyzetben kiemelkedő helytállást tanúsítottak.

belugyminiszterium0120-777x437.jpg

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Az elismeréseket, Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára adta át pénteken a kitüntetett tizenkét rendőrnek, négy polgárőrnek, nyolc tűzoltónak és az Országos Vízügyi Főigazgatóság két munkatársának Budapesten. Ők az indoklás szerint:

a szolgálati feladataikat meghaladva emberségükről tettek bizonyságot, amikor a rászorulókon, az elesetteken, a magukra hagyottan és magányosan élőkön segítettek.”

Kontrát Károly az ünnepségen azt mondta, olyan belügyi munkatársakat jutalmaznak, akik “erejükön felül, félelmet nem ismerve” kiemelt helytállást tanúsítottak, testi épségüket kockáztatva bátran cselekedtek a krízishelyzetben.

Hangsúlyozta: a jutalomban részesülők példaként szolgálnak, és munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a polgárok biztonságérzete a jövőben is megmaradjon.

A Belügyminisztérium kommunikációs főosztályától kapott tájékoztatás szerint az egyik rendőrjárőr például azért részesült elismerésben, mert Kispesten egy magatehetetlen, később eszméletét vesztő idős asszonyon segített, egy másik járőr pedig azért, mert a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ófehértón egy fogyatékkal élő férfit a fűtetlen lakásából kimentett.

Egy polgárőrt azért jutalmaztak meg, mert megmentette egy férfi életét, aki előző este óta magatehetetlenül feküdt lakása padlóján. A férfit azonnal meg is kellett műteni – combnyaktörés miatt -, amint kórházba szállították.

A katasztrófavédelem állományából egy őrmester azért kapott jutalmat, mert Mezőcsát és Tiszatarján között, a hó fogságában rekedt kenyérszállító kiszabadításában segített, de jutalmazták azt a főtörzsőrmestert is, aki a Hajógyári-szigeten egy, a jégre csúszott terepjáró mentésében vett részt. Ő a helyszínre érve búvárfelszerelésben átvizsgálta a kocsit, hogy benn rekedt-e valaki, és a jégtáblák közül kimentett egy kutyát.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország Belügyminisztere a rendkívüli a rendkívüli időjárás helyzetben végzett kiemelkedő helytállásuk elismeréséül jutalomban részesítette a Polgárőrség állományából:

• Nagy Sándor urat, a Békési Polgárőrség Közhasznú Szervezet tagját
  • Pataki Imre urat, Herend Város Polgárőr Egyesület elnökét
  • Rácz Zoltán János urat, a Polgárőrség Bűnmegelőzési és Önvédelmi Egyesület elnökét
  • Török Ferenc urat, a Nagymágocsi Polgárőr Egyesület elnökét

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Elérhetőség

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com

Ügyfél fogadás: