Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sikeres évet tudhat maga mögött a polgárőrség

Nagyra Becsült Polgárőr Társaim! Ismét eltelt egy esztendő, zárjuk a 2019-es évet, és a hagyományoknak megfelelően visszatekintünk eredményeinkre és esetleges kudarcainkra.

article preview

Sikeres évet tudhat maga mögött a polgárőrség.

Az országban a közbiztonság tovább javult, az ismertté vált bűncselekmények száma csökkent, a bűnmegelőzés folyamatos. A lakosság biztonságérzete javult. Magyarország közbiztonsága az „aranykorát” éli. Ehhez a jó és kiegyensúlyozott közbiztonsághoz, a bűnözés csökkenéséhez a polgárőrök is hozzájárultak.
Teljesültek azok a célkitűzések, amelyeket a 2019-es évre megfogalmaztunk, fő figyelmünket a közterületi szolgálatra, a külterületek védelmére és a rendezvények biztosítására fordítottuk. A polgárőrök közterületi szolgálata döntően befolyásolta az emberek biztonságérzetét.
A másik célkitűzésünk az egyesületekkel volt kapcsolatos. Az OPSZ és a megyei szövetségek nagyobb figyelmet fordítottak az egyesületek működésére, a működési feltételek megteremtésére.
A 2020-as év a polgárőrség életében várhatóan „történelmi” jelentőségű lesz – készül és reményeink szerint az első félévben elfogadásra kerül a polgárőrség 2020–2025 közötti középtávú programja (stratégiája), amely iránytű lehet a polgárőrség további fejlődéséhez.
2020-ban lezárul egy 5 éves (2015–2020 közötti) ciklus, amelyet a polgárőrség aranykorának is tekintünk, hiszen fejlődésünk, elfogadottságunk, kormányzati támogatottságunk, rendőrségi kapcsolataink magas szintűek voltak. Ugyanakkor ebből az is következik, hogy az OPSZ élén teljes körű tisztújításra kerül sor. A polgárőrség stratégiájának elfogadása és a tisztújítás együttesen nagy kihívást és felelősségteljes döntést igényel polgárőreinktől.
A polgárőrség alapfeladatai jövőre sem változnak – fő küldetésünk a közterületi és külterületi bűncselekmények megelőzése, a közterületi szolgálat fokozása. Az OPSZ által meghirdetett két programban – „Külterületek biztonsága, környezetünk védelme” – és az elmaradott települések felzárkóztatási programjában való részvétel fontos lehet a települések biztonsága érdekében.

Tisztelt Polgárőr Társaim!

Szeretnék köszönetet mondani a 2019-es évben végzett áldozatos munkátokért, békés, boldog, áldott karácsonyi ünnepeket és nagyon boldog új évet kívánok az ország valamennyi polgárőrének, a polgárőrök hozzátartozóinak és drága hazánknak, Magyarországnak!

Dr. Túrós András
elnök

 

Forrás:https://www.opsz.hu/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 16
Összes: 482926
Hónap: 14401
Nap: 501