Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sikeresen zárult a Balatoni és Velencei-tavi idény

2019. október 11-én került megrendezésre a 2019. évi Balatoni és Velencei-tavi Idényzáró Fórum Velencén.

article preview

2019. október 11-én került megrendezésre a 2019. évi Balatoni és Velencei-tavi Idényzáró Fórum Velencén. A reggeli ködös idő okozta aggodalmak szerencsére alaptalannak bizonyultak, 10.00 órakor ragyogó napsütésben és festői kilátással a háttérben kezdődött meg a rendezvény a Velence Korzó konferenciatermében. A fórumot Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke nyitotta meg, mely után Koszti András, Velence város polgármesterének köszöntője következett. 

idenyzaro01.jpg

Varga Péter megyei rendőrfőkapitány az értékelőjében elmondta, hogy ebben az évben Fejér megye volt a központja a BKKB-nak, négy megye munkáját fogta össze, koordinálta. A 2019. évi turisztikai szezonban is a nyaralni vágyók, a lakosság számára a szubjektív biztonságérzet megteremetése, fenntartása volt a feladat, a látható közterületi jelenlét, mind a vízen, mind a szárazföldön. Jelentős és megemelkedett szerep hárult a rendőrségre mind a rendezvénybiztosítások, mind a közutakon kialakult torlódások során, itt megköszönte az együttműködő partnerek, kiemelten a polgárőrség munkáját.
Cseh István megyei elnök mindannyiunk nevében köszönetét fejezte ki dr. Túrós András elnöknek az idegenforgalmi idény felé tanúsított kiemelt figyelméért és segítségéért, a tóparton szolgálatot teljesítő polgárőrök számára átadott 500 darab póló fontos volt az egységes megjelenés tekintetében, a lakosságtól is számos pozitív visszajelzés érkezett.

idenyzaro02.jpg

Ezután Horváth Róbert, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Dézsi János, a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége elnöke, Poór Gyula, a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke tartotta meg értékelőjét megyéje vonatkozásában. Összességében elmondható, hogy a polgárőrök sikeresen teljesítették az idegenforgalmi idény során felmerült feladatokat, az idegenforgalmi órák száma nőtt az előző évhez képest.

A hozzászólásoknál Kövér Gábor, az OPSZ Vizi Tagozat elnöke, Balogh Csaba, a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület elnöke, Szabó Zoltán szakmai alelnök és Jamrik Péter közbiztonsági tanácsos összegezte röviden gondolatait. 

Dr. Sági János, gárdonyi rendőrkapitány köszönetét fejezte ki az érintett polgárőr egyesületnek az idegenforgalmi idény sikerességéért. A rendezvénybiztosítások mellett a közterületi szolgálat is erősödött, a partnerségi viszony a rendőrség és az egyesületek között példás. 

Dr. Túrós András köszönetét fejezte ki a rendkívül sikeres évért. Elmondta, hogy a helyi és országos érdekek különösen találkoznak a Balaton és a Velencei-tó környékén. Helyi érdek, hogy biztonságos legyen a település, országos érdek, hogy kiemelkedő legyen a közbiztonság. A Balaton nemzeti kincs, a biztonság nemzeti ügy. A beszámolók alapján látszik, hogy sikerekről lehetett számot adni. A köszönet, az elismerés fontos az önkéntes munkát végző polgárőrök számára. Rend és biztonság van, alkotmányos kötelességét kiválóra teljesítette a rendőrség, hozzáadott értékkel jelesre vizsgázott a polgárőrség. Az idénynyitón megfogalmazottak teljes körűen teljesültek. Az idényzáró fórumot Bethlen Gábor erdélyi fejedelem örök érvényű szavaival zárta: „Nem tehetünk meg mindent, amit kell, de tegyünk meg mindent, amit lehet.”

Az értekezletet jó hangulatban telt ebéd követte a Velence Korzón.

 

Forrás: http://www.opsz.hu/


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 5
Összes: 390951
Hónap: 4726
Nap: 135