Sikerre ítélve

egyuttmukod0926.jpgKomárom-Esztergom megye 12 települése is részt vesz a 250x100 Biztonság programban.

egyuttmukod0926.jpg

Komárom-Esztergom megyében továbbra is a jogsértések számának csökkentése és a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése a rendőrség és a polgárőrség célja. Ebben a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a megyében működő polgárőr egyesületek vezetőinek közös munkaértekezletén is egyet értettek a felek, akik az Országos Rendőr-főkapitányság, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az Országos Polgárőr Szövetség által meghirdetett 250x100 Biztonság programról egyeztettek 2014. szeptember 22-én. A bűnmegelőzési mintaprogramban Komárom-Esztergom megye 12 települése vesz részt: Esztergom, Kisbér, Oroszlány, Tárkány, Tatabánya, Tokodaltáró, Lábatlan, Nyergesújfalu, Tata, Vérteskethely, Kömlőd és Nagyigmánd.

Az érintett települések elsősorban azért kerültek be a programba, mert a település elhelyezkedését, a lakosság életkor szerinti megoszlása indokolttá tette és nem utolsó sorban azért, mert ezeken a teleüléseken igen aktív, a folyamatos közös járőrszolgálatok számában is mérhető a rendőrség és a polgárőrség közötti együttműködés.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány helyettese és a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke egyet értett abban, hogy a megyében a közbiztonság az országos átlaghoz hasonlóan jó, de a közös járőrszolgálatok fokozásával ennél is jobbá tehető nemcsak a programban részt vevő településeken, hanem a megye valamennyi városában, falujában. E cél eléréséhez segítségül kell hívni a mezőőröket, a vadőröket és a vadászokat is.

Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Forrás:http://www.radiop.hu/