Sportverseny az 56-os hősök tiszteletére

1956-ban minden magyar honfitársunknak, aki tettleg vagy támogatólag részt vett a forradalom eseményeiben embert próbáló kihívásokkal kellett megküzdenie. Ennek az emberfeletti küzdelemnek, illetve a hősies helytállásnak adózva egész napos versenysorozatot szerveztek a polgárőrök Százhalombattán.

Minden adott volt egy remek hangulatú sportrendezvényre 2019. október 19-én, hiszen Szél Pál, az Országos Polgárőr Szövetség sportalelnöke és a Százhalombattai Közbiztonsági Egyesület Polgárőr Szervezetének tagjai minden részletre ügyeltek, amikor megszervezték az 1956-os emlékfutást. Az ország minden részéről érkeztek nevezők, hogy polgárőrtársaikkal közösen tehessék meg az 1956 méteres távolságot. A rendezvény megnyitóján részt vett Horváth Róbert, az OPSZ Ifjúsági, sport és karitatív alelnöke és a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, valamint Bán Gábor, az OPIT elnöke. Összesen nyolcvanhatan indultak neki a távnak, ahol nem a győzelem, hanem a részvétel volt a fontos.

dsc_0058.jpeg

– Kegyeibe fogadott bennünket az időjárás, hiszen csodálatos időben – igazi indiánnyárban – teljesíthették a távot a résztvevők, akik között akadtak fiatalok és idősebbek is. A legkorosabb versenyzőnk jóval túl volt a hetvenedik életévén is, így ő külön is megérdemli az elismerést a teljesítményéért. Mi, azaz a szervezők is próbáltunk kedveskedni az indulóknak, hiszen mindenki pólót kapott ajándékba, illetve az energiaszükségletet pótlandó szendvicscsomagot és üdítőt is átvehettek a táv teljesítését követően. Igazán jó hangulatban zajlott a futás – mondta el Szél Pál, a százhalombattai egyesület vezetője, aki nagyon sikeresnek ítélte meg a rendezvényt.

A délután is tartogatott izgalmakat, hiszen egy igen összetett sportversenyt tartottak a szervezők kifejezetten ifjú polgárőrök részére. Az akadályversenyre összesen harminchat fiatal nevezett be, és közöttük dőlt el az elsőség több kategóriában is, úgymint egyéni fiú / lány, csapat fiú / lány.

– Sokrétű feladatokat állítottunk össze az ifjú polgárőröknek, ahol megmutathatták, mennyire ügyesek kerékgurításban, akadálymászásban, szlalomban, illetve mennyire gyorsan tudnak futni. A fiatalok nagyon ügyesen teljesítették a feladatokat, látszott, hogy sokat készültek, edzettek – ismertette a verseny részleteit Szél Pál.

A nap végére gazdára találtak az érmek és az oklevelek. Természetesen mindenki egy-egy pólót is kapott emlékbe. A nap nem ért véget az eredményhirdetéssel, hiszen a szervezők a helyi hotelben foglaltak szállást a versenyzőknek, akik egy igen érdekes szakmai előadáson vehettek részt, amelyben megismerkedtek a polgárőr feladatokhoz kapcsolódó jogi szabályozásokkal, háttérrel, illetve szakmai oldalról is bepillantást kaphattak a polgárőrség életébe. Ezt követően pedig szabadidős foglalkozáson az ismerkedésé és a „csapatépítésé” volt a főszerep.

Az eredmények a következők:

Egyéni fiú:

1. helyezett: Mintál Dominik – Dég Községi Polgárőr Egyesület
  2. helyezett: Süli-Csontos László – Kiskunhalasi Polgárőr Egyesület
  3. helyezett: Pásztor Bence – Tiszagyulaházi Polgárőr Egyesület.

Egyéni lány:

1. helyezett: Szabó Diána – Kiskunhalasi Polgárőr Egyesület
  2. helyezett: Rontó Veronika – Kiskunhalasi Polgárőr Egyesület
  3. helyezett: Semsey Anna - civil.

Csapat fiú:

1. helyezett: Kiskunhalasi Polgárőr Egyesület I. csapata
  2. helyezett: Kiskunhalasi Polgárőr Egyesület II. csapata
  3. helyezett: Tiszagyulaházi Polgárőr Egyesület.

Vegyes csapat:

1. helyezett: Kiskunhalasi Polgárőr Egyesület
  2. helyezett: civil csapat.

(Fotó: Tóth Erzsébet)

További képek itt, illetve a Fotóalbumban

Forrás:http://www.opsz.hu/