Tisztelgés az 56-os hősök előtt

Ezerkilencszázötvenhat méter lefutásával tisztelegtek a polgárőrök az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt.

futas56.jpg

Az ország szinte minden részéről érkeztek fiatal polgárőrök 2017. október 21-én Százhalombattára, hogy futással tisztelegjenek és emlékezzenek az 1956-os hősökre. A hagyományokhoz hűen a fiatal polgárőrök futásához a helyszínen csatlakozott az OPSZ felső vezetése is. A rendezvény elején Vezér Mihály Ph.D., Százhalombatta polgármestere köszöntötte a polgárőröket, és egyben örömét fejezte ki, hogy ezt a nemes sportprogramot Százhalombattán rendezték meg.
- Már több éve járok polgárőr rendezvényekre, és egy dolgot megtapasztaltam: a polgárőr vezetése nagy hangsúlyt fektet az ifjúság nevelésére. Ez a mai rendezvény is ékes példája ennek – mondta dr. Németh Gyula rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Pest Megyei Rendőrfőkapitány gazdasági helyettese, aki ezután beszélt a Polgárőrség és a Rendőrség kapcsolatáról, illetve felvázolt pár bűnügyi számadatot, hogy ezzel is bizonyítsa, a dunántúli iparvárosban jelentősen javult a közbiztonság.
- 1956 és a Polgárőrség szorosan kapcsolódnak egymáshoz - mondta dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke. – Egy személy révén mindenképp. Ez a személy pedig dr. Kopácsi Sándor, az 1956-os budapesti rendőrfőkapitány. Ezért ezt a futást ajánljuk dr. Kopácsi Sándornak és a még élő családjának. – Dr. Túrós andrás beszélt még a sportolás fontosságáról, majd a rendezvényt megnyitotta.
Ezután rajthoz állt a több mint kettőszáz fiatal polgárőr valamint az OPSZ felső vezetése, és Szél Pál, az OPSZ Sport Tagozata elnökének visszaszámolása után lefutották az 1956 métert. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és főigazgatója a futás után minden részvevőnek egy emléklapot adott át.

(Szöveg, fotó: Lőwinger)

További képek itt