Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Történelmi regionális polgárőr nap

Arnóton került megrendezésre augusztus 3-án az I. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Regionális Polgárőr Nap.

article preview

Arnóton került megrendezésre augusztus 3-án az I. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Regionális Polgárőr Nap.

arnot02.jpg

Az eseményen megjelent Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, Hubay György országgyűlési képviselő, dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke, dr. Kovács János a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Önkormányzat főjegyzője, dr. Kiss Attila r. dandártábornok, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatója, dr. Kovács Petra a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormánymegbízotti Kabinet vezetője, dr. Mecser Tamás r. ezredes, Borsod-Abaúj Zemplén megyei r. főkapitány-helyettes, dr. Lipusz Brigitta az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság igazgatója, Bódi Zoltán tű. alezredes Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Miskolci Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztályvezetője, Peiker Tamás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj Zemplén Megyei igazgatója, Kisslászló Csaba a Települési Önkormányzatok Országos Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei tagozat vezetője, Török Barnabás az Országos Polgárőr Szövetség Felügyelő Bizottságának elnöke, dr. Korondán Katalin az Országos Polgárőr Szövetség igazgatási elnökhelyettese, Szemán Ákos a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei  Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, Csóra György az Országos Polgárőr Szövetség általános elnökhelyettese, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Üveges István, Arnót polgármestere.
Dr. Üveges István polgármester köszönte a megjelenteket. Beszédében kitért rá, hogy Arnót a történelmi Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyék határán fekszik, vagyis egy történelmi helyen került megrendezésre a regionális polgárőr nap. Kiemelte, hogy biztonság nélkül nincs társadalmilag hasznos munka. A közbiztonsághoz mindenki hozzájárul, akár a politikai szférát szolgálja, akár a polgárőrséget, akár a rendőrséget, a katasztrófavédelmet, kormányhivatalt, vagy akár az önkormányzati szférát. Kiemelte, hogy nagy öröm számára, hogy a regionális polgárőr nap Arnóton került megrendezésre és hogy a településen egyre több rendezvény várja a látogatókat.

arnot04.jpg

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, elmondta, hogy a polgárőrök önkéntes munkája nélkül nem élhetnénk ilyen nyugodtan és biztonságban a térségben, illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Örömét fejezte ki, hogy a mai nap a szövetségek együttműködési szerződéseket írnak alá, s emellett egyfajta ismerkedés is elindult a polgárőrök és más szervezetek között. Megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját, amit a járásban és a megyében is végeznek.
Dr. Mecser Tamás r. ezredes, Borsod-Abaúj Zemplén megyei rendőrfőkapitányhelyettes elmondta, hogy a dolgos hétköznapokban a polgárőrökkel együtt teljesítenek szolgálatot, ezért is megtisztelő, hogy nemcsak a munkában, hanem a regionális polgárőr napon is együtt lehetnek. „A régiós találkozó olyan, mint egy szűkebb családi összejövetel, ismerjük a területet, ismerjük egymás problémáit, s ezen egymásnak tudunk leginkább segíteni, ezért nagyon örülök, hogy a mai napon ez ilyen formában létrejöhetett.”
Csóra György a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke nyitotta meg a rendezvényt. Elmondta, hogy egy rendhagyó polgárőr napon vagyunk. Hagyomány a polgárőrség történetében, hogy egy évben egyszer megállunk, pihenünk és barátkozunk.

arnot05.jpg

Az elmúlt évben több olyan kezdeményezés született a polgárőrök részéről, hogy járási és regionális szinten találkozzanak, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége elfogadott, s így Arnóton került megrendezésre az I. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Regionális Polgárőr Nap. „Mindig büszkék vagyunk arra, amikor egy-egy településen azt lehet mondani, hogy ez a település egy élhető település. Ez a célunk, hogy Borsod megyében valamennyi település élhető település legyen.”
Dr. Kiss Attila r. dandártábornok, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatója elmondta, hogy szervezetük egy újonnan alakult szervezet, amely nagyon fontos feladatokat lát el. A polgárőrök nagy szerepet játszanak a közrend és a közbiztonság megteremtésében és a migráció kezelésében. „A jövőben sokkal szorosabban és jobban fogunk együttműködni a közös munkában. Ennek első lépéseként az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tíz darab személygépkocsit fog átadni az Országos Polgárőr Szövetség részére.”

arnot01.jpg

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke az Országos Polgárőr Szövetség nevében kifejezte elismerését és köszönetét a Borsod megyei polgárőröknek, azért a szervezettségért, működésért, fegyelemért, amelyet az egyesületeknél és a megyei szövetségnél lehet tapasztalni. Mint mondta, Borsod megye a polgárőrségnek egy igen fontos bázisa, mind létszámilag, mind minőségi mutatók tekintetében. Országos szinten az egyéni szolgálati órák a legmagasabbak a megyében. Elmondta, hogy a polgárőrség a kezdeti megalakulásától egy meghatározó civil szervezetté vált, amelynek nincs alternatívája. „Ha belegondolunk, hogy mi mindent végez a polgárőrség, és hol veszünk részt különböző feladatokban, a határvédelemtől kezdve egészen a karitatív tevékenységig, kijelenthetjük, hogy a polgárőrség nem helyettesíthető. A polgárőrség a polgárőrök önkéntes munkájának köszönhetően ilyen sikeres ma Magyarországon.”

A beszédek után ünnepélyes pillanat következett. Dr. Üveges István, Arnót polgármestere szalagot kötött a Megyei Polgárőr Szövetség zászlójára. A Regionális Polgárőr Napon együttműködési megállapodást írt alá Peiker Tamás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj Zemplén Megyei igazgatója és Csóra György a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. Továbbá együttműködési megállapodást írt alá Kisslászló Csaba a Települési Önkormányzatok Országos Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei tagozat vezetője, és Csóra György a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke. Az együttműködési szerződések aláírása után elismerések és kitüntetések átadása következett.

(Hladon Sándor)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 4
Összes: 383676
Hónap: 8728
Nap: 92