Túrós András: Rendőrség nélkül nem létezhetne Polgárőrség

2020. szeptember 7-én, ünnepélyes keretek között, a Készenléti Rendőrség Alakulóterén, segédmotoros kerékpárokat vehetett át a Polgárőrség, dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság elnökétől.

A Polgárőrség számára a közterületi szolgálatellátás fejlesztése céljából 12 darab segédmotoros kerékpár került átadásra, amelyből tíz darabot, az Agrártárca, kettőt pedig az ORFK-OBB támogatásaként, 6 megye (Pest, Csongrád-Csanád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy, Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok) polgárőr szervezete vehetett át.

_sja9497-e.jpeg

Az ORFK-OBB elnöke beszédében elmondta, hogy az elmúlt évek során a Polgárőrség – az ORFK-OBB költségvetési forrásából – a közlekedés biztonságának segítéséhez, a sikeres szolgálatellátáshoz jelentős támogatásokat kapott. Többek között 1283 darab kerékpárt, 218 darab segédmotoros kerékpárt, 10 millió forint értékű üzemanyagtámogatást, valamint a 2019/2020-as költségvetéséből 101 millió forintot adományozott a Polgárőrség számára. Ezek a támogatások a legjobb helyre kerültek – mondta dr. Halmosi Zsolt. – Továbbá elmondta, hogy a Polgárőrség és a Rendőrség közös összefogással, évek óta kiegyensúlyozott, magas színvonalú közbiztonságot garantál Magyarország területén. Dr. Halmosi Zsolt köszönetét fejezte ki saját és dr. Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány nevében azért az áldozatos munkáért, amelyet a polgárőrök 30 éve végeznek Magyarország közrendjéért és közbiztonságáért.
Ezután jelképesen az egyik robogó kulcsát átadta dr. Bilisics Péternek, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség elnökének.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke köszönetét fejezte ki azokért a támogatásokért, amelyek biztosítják a Polgárőrség fejlődését, illetve a megfelelő szintű szolgálatellátást. Az elnök kiemelte, hogy az a támogatás, amelyet évek óta nyújt az ORFK-OBB a Polgárőrség számára meghatározó, hiszen ezen támogatások hasznát a polgárőr egyesületek évről évre élvezik. Az elnök beszédében a Polgárőrség és a Rendőrség együttműködését kitűnőnek és eredményesnek nevezte, illetve egy hasonlattal élve azt mondta, hogy „A Polgárőrség számára a Rendőrség olyan, mint az embereknek az oxigén, vagyis Rendőrség nélkül nem létezhetne Polgárőrség.”

További képek itt, illetve a Fotóalbumban

Forrás:https://www.opsz.hu/