Tüzet oltott a békési polgárőr

tuzoltas1.jpgPolgárőr kezdte eloltani azt a tűzet, ami Békés város egyik többszintes házában tört ki február 8-án.

tuzoltas1.jpg

Fotó: Virág István

Lángra kapott egy babakocsi egy többszintes társasház második emeleti folyosóján hétfőn hajnalban Békésen, a Veres Péter téren. A békéscsabai hivatásos és a békési önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre megfékezni a tüzet. Az egységek percek alatt eloltották az égő babakocsit, valamint kiürítették az érintett emeletet, ami mérgező gázokkal illetve füsttel telítődött. Az átszellőztetés után visszatérhettek a lakók az otthonukba, de tizenegy embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállítanak a mentők.
Szerencsére éppen az épületben tartózkodott Tokaji Mihály a Békési Polgárőrség elnökhelyettese, aki miután látta, hogy tűz van a folyosón, elsőnek kezdte oltani a tüzet. Mindezt mindenfajta védőfelszerelés nélkül.

Tokaji Mihály elmondta, a lakókat álmában érte a tűz, ezért több szomszéddal összefogva azonnal elkezdte felverni a lakásokban alvókat, kérve hogy a lehető leggyorsabban hagyják el a házat, illetve akinek az autója a ház előtt parkol, álljon el, hogy a tűzoltóság gyorsabban felvonulhasson a mentéshez.

Forrás:http://www.opsz.hu/