Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Új közbiztonsági kezdeményezés Sopronban

sopron0702.jpgSopron Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Fodor Tamás kezdeményezésére a városi 2015- éves költségvetés a Soproni Rendőrkapitányság és a Soproni Polgárőr Egyesület kiemelt támogatásával új kezdeményezés lépett életbe a közterületen való közbiztonsági járőrszolgálat területén.

Sopron Megyei Jogú Város polgármestere, Dr. Fodor Tamás kezdeményezésére a városi 2015- éves költségvetés a Soproni Rendőrkapitányság és a Soproni Polgárőr Egyesület kiemelt támogatásával új kezdeményezés lépett életbe a közterületen való közbiztonsági járőrszolgálat területén.

A Rendőrkapitányság és a Polgárőrség közös, rendszeres mozgóőri szolgálatot hozott létre. A két személyes, általában gyalogos szolgálat, a két testület egy-egy tagjával valósul meg előzetes egyeztetés alapján. Így a városon belüli rendvédelmi láthatóság és  gyalogos hatósági felügyelet a duplájára változik.

Ezt az új kezdeményezést a Soproni Polgárőr Egyesület elnöke, Víg József Attila honosítja meg személyes, példamutató részvételével. Heti két alkalommal vállal a Rendőrkapitányság képviselőjével 4-4 órás mozgóőri szolgálatot. Ezt követően a polgárőrség tagjai is folyamatosan vállalnak egyre nagyobb számban közös szolgálatot.

Ez a példa értékű, országosan is elsőnek számító kezdeményezés nagyban szolgálja a város közbiztonsági állapotát, a lakosság közérzetének javítását. Sopron megmutatta, hogy az Önkormányzati támogatás milyen pozitív eredményt tud produkálni a lakosság védelme érdekében.

 

Forrás:http://www.radiop.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 2
Összes: 390947
Hónap: 4724
Nap: 136