Új stratégia az OPSZ kommunikációjában

Az OPSZ meghatározta a 2021-es év kommunikációs stratégiáját – többek között erről tárgyalt az újonnan alakult Kommunikációs bizottság.

A Készenléti Rendőrség Lovagtermében tartotta meg évindító kommunikációs értekezletét – a járványügyi előírások betartásával - az Országos Polgárőr Szövetség.

Itt elsők között született döntés arról, hogy megalakításra kerül a Kommunikációs bizottság, amely feladata a polgárőrség belső- és külső kommunikációjának koordinálása, megszervezése.

- A kommunikáció hagyományos eszközei már nem megfelelőek a 2021-es év kihívásai közepette – mondta el az ülés nyitóbeszédében dr. Túrós András, az OPSZ elnöke. – A pandémiás helyzet teljesen új irányvonalakat követel meg ezen a területen, a színterek beszűkültek, elsősorban az online térbe szorultak. A rendelkezésre álló modern kommunikációs lehetőségeket még jobban ki kell aknázni ahhoz, hogy mind a szervezeti, mind a külkapcsolati kommunikáció hatékonyan működjön. Ki kell alakítani azokat a csatornákat, ahol hatékonyan lehet közvetíteni a szervezet működését segítő információkat, illetve a szervezeten kívülre pedig jussanak el azok az értesülések, amelyek bemutatják azt az áldozatos önkéntes munkát, amelyet a polgárőrök végeznek – tette hozzá az elnök.

A szakmai értekezlet során a résztvevők beszámoltak a területet érintő tapasztalatokról, megtették javaslataikat az új irányvonalak kialakítása kapcsán.

A bizottság elnöke, Csóra György összegezte az OPSZ kommunikációjának jelenét, értékelte azokat a meglévő csatornákat, amelyek a bel- és külkommunikációt jelentik az OPSZ életében.

Erdős Csaba főszerkesztő/webszerkesztő beszámolt az elmúlt negyedév tendenciáiról, bemutatta a Polgárőr Magazin készítésével kapcsolatos munkát és az ahhoz köthető tapasztalatokat. A weboldal és a közösségi média tendenciái is bemutatásra kerültek. Ezekből egyértelműen kirajzolódott, hogy a hatékonyságot az egyesületek együttműködésével lehet csak fokozni.

A bizottság tagjai közül Markos György kommunikációt felügyelő elnökhelyettes is kifejtette álláspontját, amelyben hatékonyabb és erélyesebb külső kommunikációt sürgetett.

Az ülés zárásaként az idei év kiemelkedő feladatainak meghatározásáról is beszéltek a szakemberek, többek között az OPSZ megalakulásának 30. évfordulójáról és az ahhoz köthető teendőkről is esett szó.

szöveg: Erdős Csaba
fotó: Sebestyén Jenő

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás.

Elérhetőség

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com

Ügyfél fogadás: