Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Ülésezett az OPSZ elnöksége

2018-at a család, a gyermek- és ifjúságvédelem évének nyilvánította az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége január 5-én, a Készenléti Rendőrség Tanácstermében megtartott ez évi első ülésén.

2018-at a család, a gyermek- és ifjúságvédelem évének nyilvánította az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége január 5-én, a Készenléti Rendőrség Tanácstermében megtartott ez évi első ülésén.

 

elnoksegiules.jpg

 

Az Országos Polgárőr Szövetség 2018. január 5-én megtartotta első elnökségi ülését a Készenléti Rendőrségen. A dr. Túrós András által vezetett ülés első napirendi pontja az OPSZ 2018. évi I. féléves munkaterve volt dr. Barnucz Szilvia főigazgató előterjesztésében. Ennek keretében a 2018-as évet az OPSZ a család, a gyermek- és az ifjúságvédelem évének nyilvánította. Az első félévre két küldöttgyűlést tervez az OPSZ, ezenkívül számos feladatban sikerült az elnökségnek egyeztetni. Meghirdetésre került a március közepéig tartó időszakra a „Füstölő kémény” program. A karitatív polgárőr program a tanyákon élő, idős emberek számára jelent védelmet, kiemelt figyelmet fordítva a külterületekre és a tanyavilágra, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság javaslatait figyelembe véve. A program Bács-Kiskun, Békés, és Csongrád megyékre terjed ki. A továbbiakban egyeztetésre került a „300X100 biztonság” kiemelt bűnmegelőzési program, valamint a Nagyvárosi Bűnmegelőzési Program folytatása a Belügyminiszter és az Országos Rendőrfőkapitány javaslatára. Ezután az elnökség elfogadta XXIV. Országos Polgárőrnap és a VII. Országos Polgárőr Lovas Szemle helyszínét és időpontját, mely Baján 2018. június 23-án kerül megrendezésre.
A második napirendi ponton belül dr. Fekecs Dénes gazdasági és pénzügyi elnökhelyettes előterjesztette az OPSZ 2018-as költségvetési javaslatát, melyet az elnökségi tagok aktív közreműködéssel, egyhangúan elfogadtak. Ezen egyhangú támogatás mellett kerülhet a költségvetési javaslat 2018. március 24-én tervezett OPSZ küldöttgyűlés küldöttjei elé.
Ezt követően az OPSZ belső és külső kommunikációját vitatta meg az elnökség, melyet Csonka Nándor sajtófőnök terjesztett elő. Szó esett a honlap és a Polgárőr Magazin megújulásáról, valamint a 2018-ra kitűzött elképzelések stratégiai előkészítéséről. A sajtófőnök elmondta, hogy a közeljövőben valamennyi sajtóreferens összehívásra fog kerülni az egységes kommunikáció megteremtése érdekében.
A következő napirendi pontban az OPSZ elnöksége a 2018-as költségvetéshez igazítva elfogadta az OPSZ Kitüntetési és Jutalmazási Szabályzatának módosítását, melynek előterjesztője dr. Barnucz Szilvia volt. Legfontosabb módosításként fogadták el a „Szent László érem” elismerést, amely az év polgárőr vezetőjének jár majd.
5. pontként az elnökség a Motoros Tagozat tagjait választotta meg, mely egy elnökből és tíz elnökségi tagból áll. A javaslat előterjesztője Pausz Ferenc közlekedési alelnök volt. Majd a jogi bizottság, mint az OPSZ állandó munkabizottsága tagjainak megválasztására került sor. Az OPSZ elnöksége dr. Korondán Katalint az OPSZ igazgatási elnökhelyettesét választotta meg a jogi bizottság elnökének. Az összesen hat tagból álló jogi bizottság előterjesztette ügyrendjét tájékoztatás céljából.
Az elnökségi ülés, a meghirdetett napirendi pontok 4 és félórán át tartó megtárgyalása után közös ebéddel zárult.

 

Forrás:http://www.opsz.hu/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista


Elérhetőség

Kapcsolat

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com


Ügyfél fogadás:

Hétfőtől- Csütörtök 7.00-15.00-ig.
Péntek 7.00- 12.00-ig.

Elérhetőség:

Trombitásné Hegyaljai Éva
E-mail: polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3810
06-88/428-022 - 1880 mellék

Dülk Anita
E-mail:polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3798
06-88/428-022 - 1880 mellék

Statisztika

Online: 8
Összes: 602157
Hónap: 35147
Nap: 1691