Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ünnepi közgyűlés a Röszkei polgárőrségnél

roszke0131.jpgA röszkei polgárőr egyesület 2015 01. 23-án a művelődési házban tartotta a 25 éves jubileumi közgyűlését.

A röszkei polgárőr egyesület 2015 01. 23-án a művelődési házban tartotta a 25 éves jubileumi közgyűlését.

 

A közgyűlésen a polgárőrök hozzátartozói is jelen voltak. Megtisztelték jelen létükkel a közgyűlést: Horváth Béla alpolgármester, Tóth Zoltánné a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség alelnöke, Szécsényi Gábor a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság képviseletében, Virág János a Szegedi Rendőrkapitányság képviseletében, Éberhárd Gábor a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség vezetője és Kis Gergely a Röszkei rendőrőrs parancsnoka. Még megjelentek a röszkei rendőrőrs és a határrendészet munkatársai is.

Elsőként meg emlékeztek, az elhuny alapító tagokról,  egy – egy szál gyertyagyújtással és néma tiszteletadással.

Ezután a levezető elnök Áfra Károly méltatta Magyari Béla alapító tag polgárőr munkásságát, megemlítette, hogy alapító tagja és 19 évig a Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke is volt. Sajnos már egyedül marad, mint alapító tag az egyesületben.

Ezután Túró István egyesületi elnök díszoklevelet és jutalmat, a megyei szövetség elnökének képviseletében Tóth Zoltánné alelnök, emlék plakettet adott át Magyari Béla Tiszteletbeli elnök, alapító tagnak.

Ezután Túró István elnök beszámolt az egyesület elmúlt évi tevékenységéről.

Kiemelte, hogy az egyesület tagja lett a 250 X 100 biztonsági programnak, amely többlet feladatot jelent az egyesületnek. A program fő célja, hogy a külterületen élő lakosság érzékelje a fokozott járőrözést.

Fontos feladatuk volt a nagy migráns nyomásban segítség nyújtás a rendőrségnek, az önkormányzati rendezvények biztosítása és a Te Szedd akcióban való részvétel. Megemlítette még, hogy jó a településen működő intézményekkel és egyesületekkel a kapcsolat. A rendőrséggel és a határrendészettel példa értékű az egyesület kapcsolata. Az elnök kihangsúlyozta, hogy gépkocsival 18184 km tettek meg, összesen több mint 7000 órát, ebből a rendőrséggel, határrendészettel közösen 3222 órát voltak szolgálatban. És még hosszan taglalta azokat a feladatokat, amelyet elvégeztek a lakosság megelégedettségére.

Majd Áfra Károly gazdasági alelnök folytatta a beszámolót a gazdálkodási beszámolóval. Elmondta, hogy kiszámítható, kiegyensúlyozott évet zártak, likviditási gondjuk nem volt. Az elmúlt évben 4.100000 ft.-al gazdálkodtak és 2.200000 ft maradvánnyal zárták az évet. Az önkormányzattól a tavalyi évben 1.000000 ft támogatást kaptak, és a pályázaton is nyertek egy garnitúra téli gumit a gépkocsihoz. A megyei szövetségtől  kettő db szolgálati kerékpárt kaptak.

Szécsényi Gábor a rendőr-főkapitányság munkatársa hozzászólásában hosszasan méltatta a polgárőrök példaértékű együttműködését a rendőrséggel és megköszönte a munkájukat.

Éberhárd Gábor határrendészeti kirendeltség vezető oklevéllel ismerte el az egyesület kimagasló segítségét, amelyet a határerdészetnek nyújtottak. Gratulált az egyesületnek a 25 éves évforduló megünnepléséhez.

Tóth Zoltánné elnökhelyettes gratulált az eredményhez és megköszönte a polgárőrök elmúlt évi tevékenységét. Túró István elnöknek dísz oklevéllel köszönte meg az elmúlt évi munkáját.

Horvát Béla alpolgármester beszédében méltatta az egyesület tevékenységét, amelyet a lakosság érdekében végeztek. Elmondta, hogy a lakosság elismeri és igényli a polgárőrök tevékenységét. A külterületen a lakosság pozitívan értékeli tevékenységüket. Végül megköszönte mindenkinek az elmúlt évi munkáját, hozzátette ez az eredmény a jó és kiegyensúlyozott családi háttérnek is köszönhető.

Végül a Röszkei Polgárőr Egyesület, partnerségben a Berecz Péter Természetvédelmi Klubbal, együttműködési szerződét írt alá.

Az elnök 12 fő polgárőr munkáját ismerte el akik részére oklevelet és jutalmat adományozott.

A közgyűlés végén egy vállalkozó felajánlásának köszönhetően a részvevők közös vacsorát fogyaszthattak el. Az ünnepi közgyűlés jó hangulatban telt el,

 

Forrás:http://www.radiop.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 5
Összes: 390948
Hónap: 4725
Nap: 137