Uszály ütközött motorcsónakkal a Dunán, egy ember eltűnt – polgárőrök is keresik

Uszály ütközött össze motorcsónakkal a Dunán Százhalombatta, illetve Tököl térségében vasárnap délután.

Budapest, 2017. augusztus 6., vasárnap (MTI) – Uszály ütközött össze motorcsónakkal a Dunán Százhalombatta, illetve Tököl térségében vasárnap délután, egy gyermeket kimentettek, egy ember elmerült a vízben, még keresik – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-vel.

barge-1421543_1280-777x437.jpg

Bartha Károly elmondta: eddig tisztázatlan okból ütközött össze a csatornahajó, amely egy bárkát tolt maga előtt és a motorcsónak. Vezetője, egy 71 éves érdi férfi elmerült, a rendőrség a polgárőrség és a katasztrófavédelem bevonásával, négy hajóval, valamint a parton is keresi. A motorcsónak utasa, egy hatéves kisfiú, az eltűnt férfi unokája nem sérült meg a balesetben, őt kimentették.

A baleset a Duna 1625-ös folyam-kilométerénél, a főágon, az érdi oldalon történt. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság vízi közlekedés veszélyeztetése miatt indít büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen – közölte a sajtóügyeletes.