Versenyben dőlt el ki a legjobb lövész

Hatodik alkalommal rendezték meg a polgárőrök lőbajnokságát Százhalombattán, ahol az előző évekhez hűen színvonalas verseny keretében dőlhetett el több kategóriában is, ki a legjobb lövész a polgárőrség berkein belül.

Zsúfolásig megtelt a lőterem Százhalombattán, ahol az VI. Országos Polgárőr Lövészverseny résztvevői, illetve nézői gyülekeztek október 20-án. A pályát ezúttal is szakemberek állították össze, ahol összesen kilenc kategóriában osztottak kupákat, érmeket és okleveleket.

_sja1274-edit.jpeg

– Nők, férfiak indultak egyéniben és csapatban, valamint vegyes csapatok, összesen 71 versenyzővel az ország minden szegletéből – mondta el a rendezvény egyik főszervezője, Szél Pál, az Országos Polgárőr Szövetség Sportszakosztályának vezetője. – Az Országos Sportlövő Szövetséggel közösen zajlik a verseny, nagy örömömre sok ismerős arcot is viszontláthattam, akik már évek óta aktív résztvevői a programnak. Úgy érzem, hogy ez a sportág is egyre népszerűbb, sok polgárőrtársamat érdekli. Volt olyan fiatal, aki elmondta, hetek óta készül a megmérettetésre, mert szeretne jól szerepelni, illetve szereti a lövészetet – tette hozzá Szél Pál.

Az ifjú polgárőrök vezetője, Bán Gábor is jelen volt az eseményen, már mondhatni hagyományosan nyomon követte a fiatalok versenyét.

– Nagy öröm számomra, hogy ennyi fiatal képviseltette magát – mondta el Bán Gábor. – Külön kiemelném azokat az egyesületeket, akik egy távoli országrészből érkeztek, és utaztak több órán át azért, csak hogy itt lehessenek és versenyezhessenek. Az OPIT mindig is támogatta a fiatalok sporttevékenységét. Itt szeretném megköszönni azoknak a polgárőr vezetőknek, akik segítették az ifjúságot abban, hogy el tudjanak jönni Százhalombattára. Egyúttal a kiskunhalasi csapatnak gratulálok a szép eredményeihez! – tette hozzá.

A verseny igen szoros volt minden kategóriában, mind a férfiak, mind a nők igen szép köröket lőttek. A kétszer tíz lövésből volt, aki 160 pont felett teljesített.

Légpuska egyéni nő:

1. Benesné Molnár Hajnalka
  2. Lovas-Nagy Nicolette
  3. Havasiné Beke Zsuzsanna.

Légpuska egyéni férfi:

1. Pallagi Iván
  2. Szemán Dávid
  3. Havasi Ferenc.

Légpuska csapat nő:

1. Százhalombatta
  2. Jászalsószentgyörgyi Polgárőrség.

Légpuska csapat férfi:

1. Orgoványi Polgárőrség
  2. Községi Polgárőr Egyesület Cibakháza
  3. Kunszigeti Polgárőr Egyesület.

Légpuska csapat vegyes:

1. Kunszigeti Polgárőr Egyesület
  2. Községi Polgárőr Egyesület Cibakháza
  3. Katasztrófavédelmi Polgárőr Egyesület.

(Szerző: Erdős Csaba, fotó: Sebestyén Jenő)

További képek itt, illetve a Fotóalbumban

Forrás:http://www.opsz.hu/