Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Versenyben dőlt el ki a legjobb lövész

Hatodik alkalommal rendezték meg a polgárőrök lőbajnokságát Százhalombattán, ahol az előző évekhez hűen színvonalas verseny keretében dőlhetett el több kategóriában is, ki a legjobb lövész a polgárőrség berkein belül.

article preview

Zsúfolásig megtelt a lőterem Százhalombattán, ahol az VI. Országos Polgárőr Lövészverseny résztvevői, illetve nézői gyülekeztek október 20-án. A pályát ezúttal is szakemberek állították össze, ahol összesen kilenc kategóriában osztottak kupákat, érmeket és okleveleket.

_sja1274-edit.jpeg


– Nők, férfiak indultak egyéniben és csapatban, valamint vegyes csapatok, összesen 71 versenyzővel az ország minden szegletéből – mondta el a rendezvény egyik főszervezője, Szél Pál, az Országos Polgárőr Szövetség Sportszakosztályának vezetője. – Az Országos Sportlövő Szövetséggel közösen zajlik a verseny, nagy örömömre sok ismerős arcot is viszontláthattam, akik már évek óta aktív résztvevői a programnak. Úgy érzem, hogy ez a sportág is egyre népszerűbb, sok polgárőrtársamat érdekli. Volt olyan fiatal, aki elmondta, hetek óta készül a megmérettetésre, mert szeretne jól szerepelni, illetve szereti a lövészetet – tette hozzá Szél Pál.

Az ifjú polgárőrök vezetője, Bán Gábor is jelen volt az eseményen, már mondhatni hagyományosan nyomon követte a fiatalok versenyét.

– Nagy öröm számomra, hogy ennyi fiatal képviseltette magát – mondta el Bán Gábor. – Külön kiemelném azokat az egyesületeket, akik egy távoli országrészből érkeztek, és utaztak több órán át azért, csak hogy itt lehessenek és versenyezhessenek. Az OPIT mindig is támogatta a fiatalok sporttevékenységét. Itt szeretném megköszönni azoknak a polgárőr vezetőknek, akik segítették az ifjúságot abban, hogy el tudjanak jönni Százhalombattára. Egyúttal a kiskunhalasi csapatnak gratulálok a szép eredményeihez! – tette hozzá.

A verseny igen szoros volt minden kategóriában, mind a férfiak, mind a nők igen szép köröket lőttek. A kétszer tíz lövésből volt, aki 160 pont felett teljesített.

Légpuska egyéni nő:

 1. Benesné Molnár Hajnalka
 2. Lovas-Nagy Nicolette
 3. Havasiné Beke Zsuzsanna.

Légpuska egyéni férfi:

 1. Pallagi Iván
 2. Szemán Dávid
 3. Havasi Ferenc.

 Légpuska csapat nő:

 1. Százhalombatta
 2. Jászalsószentgyörgyi Polgárőrség.

 Légpuska csapat férfi:

 1. Orgoványi Polgárőrség
 2. Községi Polgárőr Egyesület Cibakháza
 3. Kunszigeti Polgárőr Egyesület.

Légpuska csapat vegyes:

 1. Kunszigeti Polgárőr Egyesület
 2. Községi Polgárőr Egyesület Cibakháza
 3. Katasztrófavédelmi Polgárőr Egyesület.

 

 (Szerző: Erdős Csaba, fotó: Sebestyén Jenő)

 

További képek itt, illetve a Fotóalbumban

 

Forrás:http://www.opsz.hu/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 12
Összes: 407592
Hónap: 12648
Nap: 451