Vesztegelő vonatok utasait segítették

mszgyorgy.jpgA rendőrség kérésére érkezett a Mezőszentgyörgyi Polgárőr Egyesület tíz tagja a lepsényi vasútállomásra a július 8-i vihar miatt ott várakozó vonatok utasainak biztonsága érdekében.

mszgyorgy.jpg

Közel hatszáz ember ragadt a július 8-i erős vihar miatt a lepsényi vasútállomáson. A sínekre dőlt fák, és az elszakadt villanyvezetékek miatt a vasúti szerelvények nem tudtak Budapest irányába továbbhaladni, ezért a hiba elhárításáig Lepsényben kellett várakozniuk. Közel nyolc órán keresztül vesztegeltek a szerelvények és utasaik.

A Mezőszentgyörgyi Polgárőr Egyesület 10 fővel látott el szolgálatot, biztosították a nyugodt várakozást, valamint gondoskodtak arról is, hogy kinyisson egy élelmiszerbolt, ahol a várakozni kényszerült utasok ételt, italt tudtak beszerezni.

Délután öt órától egészen éjfélig tartott ez az állapot. A rendőrség megköszönte a Mezőszentgyörgyi polgárőrök munkáját, valamint a sok segítséget – közölte Sztronga Bettina, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferense.

Forrás:http://www.opsz.hu