Világbajnokságon a Polgárőrség

kokenyi1.jpgA Kökényi Polgárőr Egyesület tagja, Prosszer Mihály társával, Varjú Vilmossal részt vesz a Matkópusztán, 2014. augusztus 9 és 16 között megrendezett Paramotoros Siklóernyő Világbajnokságon.

A versenyen 40 féle feladatot adnak ki, melyek műszerek nélküli tájékozódás, navigáció, sebességi repülés, üzemanyag-takarékosságirepülés, célra szálló repülés stb. Naponta két feladat van, amit korán reggel és este hajtanak végre. Motoros Siklóernyő tandem trike kategóriában Prosszer Mihály és Varjú Vilmos először első magyarként versenyeznek, ez az első világversenyük. Kettőjüknek a nevezési díj 900 Euro volt.

A Magyar Válogatott 3 háti motoros, egy lábról induló és egy tandem trikekal indult eme neves világversenyen. A tandem trike ernyője „Polgárőrség” felirattal van ellátva, ami iránt nagyon sokan érdeklődtek a külföldi országokból érkező versenyzők, hogy mit jelent ez a felirat, amit a marsallok tolmácsoltak nekik.

Prosszer Mihály elmondta, hogy Lengyelország és Csehország válogatottja nagyon erős, hiszen azok a pilóták már nyertek világbajnokságot és nagyon gyakorlottak is egyben. Megosztotta még velünk, hogy az eddigi versenyszámokat mind befejezték, így remélhetőleg pontot szereztek, amit egy műholdas kapcsolat alapján követnek figyelemmel a verseny felügyelői. Nagyon várják a szombati eredményhirdetést, de addig még nagyon sok feladat van hátra.

A Rádió P stábja sok sikert kíván Prosszer Mihálynak, Varjú Vilmosnak és a Magyar Válogatottnak!

Forrás:http://www.radiop.hu