A példamutató összefogás életet mentett

Rendőrök, katasztrófavédelmesek, polgárőrök és helyi önkéntesek együttműködésének köszönhetően öt órán belül Csákvár és Pátka között megtalálták az eltűnt idős asszonyt.

arokpart.jpg

2019. január 30-án 18 óra körül érkezett bejelentés a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába arról, hogy egy 76 éves pátkai nő eltűnt. A bejelentő elmondta a rendőröknek, hogy az asszony a délután folyamán Pátkán a buszról leszállt, azonban szemtanúk szerint nem az otthona felé, hanem az ellenkező irányba indult el.
A bejelentést fogadó rendőr haladéktalanul értesítette a körzeti megbízottat - aki a hozzátartozókkal együtt nyomban megkezdte az idős hölgy felkutatását -, a szolgálatban lévő közrendvédelmi, bűnügyi állományt, továbbá kezdeményezte a katasztrófavédelmi egység mozgósítását és a nyomkövető kutya alkalmazását. Az akcióhoz időközben helyi önkéntesek, polgárőrök, vadászok is csatlakoztak.
A keresést a körzeti megbízott koordinálta, melynek eredményeként a bejelentést követő öt órán belül az eltűnés helyétől 7-8 kilométerre lévő, Csákvár és Pátka között található víztározó melletti patak partján, az árokba csúszva megtalálták az eltűnt személyt. A kihűlt asszonyt az árokból kihúzták, vizes ruháit róla levették, majd kabátot adtak rá és egy közeli ingatlanba vitték. A helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársai az ellátásra szorulót kórházba szállították.

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság