Áldozatvédelmi előadások nyugdíjasoknak

bfured.jpgBűnmegelőzési előadásokat tartottak a balatonfüredi idősek számára.

Bűnmegelőzési előadásokat tartottak a balatonfüredi idősek számára.

bfured.jpg

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság vezetője, Regdon László rendőr ezredes az Áldozatok világnapja  alkalmából 2016. február 23-án a Balatonfüreden működő nyugdíjas klubok tagjainak tartott előadást.

A Kapitányságvezető beszámolt az idősek sérelmére leggyakrabban elkövetett jogsértő cselekményekről és felhívta a figyelmet, milyen módszerekkel lehet hatékonyabban megelőzni az áldozattá válást.

Az előadást a Fehér Gyűrű Közhasznú Egyesület vezetője, Fügedi László folytatta, aki évtizedek óta vezeti az áldozatsegítéssel foglalkozó szervezetet. Bemutatta az Egyesület munkáját és adott felvilágosítást az áldozattá vált emberek jogairól, illetve a számukra nyújtható anyagi, egészségügyi, erkölcsi segítség igénybevételéről.

Orsós Károly r. őrnagy, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság megelőzési főelőadója előadásában kiemelte a manapság gyakori ún. „unokázós” csalással megvalósult bűneseteket, valamint egyéb konkrét esetek tapasztalataira támaszkodva adott tájékoztatást a megjelenteknek. Az előadás zárásaként kitért a jelenlévő nyugdíjasok lakóközösségében előforduló közbiztonsági problémákra is.

Forrás:http://www.police.hu