Biztonságban az interneten

Több generációnak szóló bűnmegelőzési előadás-sorozatot tartottak Tihanyban.

Több generációnak szóló bűnmegelőzési előadás-sorozatot tartottak Tihanyban.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főelőadója felkérést kapott a Tihanyi Bencés Iskolából, hogy a szülőknek és az iskola felső tagozatos diákjainak is tartson előadást és beszélgetést az interneten elkövethető bűncselekmények megelőzése, áldozatává válásának elkerülése céljából, továbbá a komplex biztonságra nevelés lehetőségeiről.

Több mint nyolcvan szülő vett részt a napokban a tihanyi rendezvényen, ahol az internet körültekintő használatának módjáról, a felnőttekre és a gyerekekre leselkedő veszélyekről esett szó. Az egyenruhás az előadáson részt vevő szülőknek elmondta, hogy kitől kérhetnek segítséget, ha azt tapasztalják, hogy a gyermekeiket zaklató levelekkel, üzenetekkel zavarják.

Az iskola felső tagozatos tanulói 2017. február 14-én voltak jelen a bűnmegelőzési, áldozatvédelmi interaktív órákon. Ezeken az előadásokon arra is hangsúlyt fektetett az előadó, hogy a gyerekekkel ismertesse azokat az alapfogalmakat, hogy mi a bűncselekmény, ki az áldozat, ki az elkövető. A program során a jelenlévők megbeszélték, melyek azok a bűncselekmények, melyeket gyakrabban követnek el fiatalok, és hogyan kerüljék el azokat az eseteket, melyek során áldozattá válhatnak.

A szülők és a diákok érdeklődve hallgatták a példákat, melyeket a megyénkben elkövetett bűncselekményekből állított össze az előadó. A program révén a gyermekek, a szülők és a pedagógusok is átfogó ismereteket kaphattak, mert az előadások során a szakember ugyanazt a témát ismertette a különböző életkori sajátosságokat figyelembe véve.

Forrás:http://www.police.hu