Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biztonságban az interneten

Több generációnak szóló bűnmegelőzési előadás-sorozatot tartottak Tihanyban.

article preview

Több generációnak szóló bűnmegelőzési előadás-sorozatot tartottak Tihanyban.

 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának kiemelt főelőadója felkérést kapott a Tihanyi Bencés Iskolából, hogy a szülőknek és az iskola felső tagozatos diákjainak is tartson előadást és beszélgetést az interneten elkövethető bűncselekmények megelőzése, áldozatává válásának elkerülése céljából, továbbá a komplex biztonságra nevelés lehetőségeiről.

Több mint nyolcvan szülő vett részt a napokban a tihanyi rendezvényen, ahol az internet körültekintő használatának módjáról, a felnőttekre és a gyerekekre leselkedő veszélyekről esett szó. Az egyenruhás az előadáson részt vevő szülőknek elmondta, hogy kitől kérhetnek segítséget, ha azt tapasztalják, hogy a gyermekeiket zaklató levelekkel, üzenetekkel zavarják.

Az iskola felső tagozatos tanulói 2017. február 14-én voltak jelen a bűnmegelőzési, áldozatvédelmi interaktív órákon. Ezeken az előadásokon arra is hangsúlyt fektetett az előadó, hogy a gyerekekkel ismertesse azokat az alapfogalmakat, hogy mi a bűncselekmény, ki az áldozat, ki az elkövető. A program során a jelenlévők megbeszélték, melyek azok a bűncselekmények, melyeket gyakrabban követnek el fiatalok, és hogyan kerüljék el azokat az eseteket, melyek során áldozattá válhatnak.

A szülők és a diákok érdeklődve hallgatták a példákat, melyeket a megyénkben elkövetett bűncselekményekből állított össze az előadó. A program révén a gyermekek, a szülők és a pedagógusok is átfogó ismereteket kaphattak, mert az előadások során a szakember ugyanazt a témát ismertette a különböző életkori sajátosságokat figyelembe véve.

 

Forrás:http://www.police.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 14
Összes: 430351
Hónap: 9713
Nap: 305