Együtt a biztonságos adventi készülődés jegyében

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Polgárőr Szövetség közös sajtótájékoztatón hívta fel a figyelmet az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, illetve azok megelőzési lehetőségeire.

Az év végi ünnepek közeledtével a főbb közlekedési útvonalakon, valamint a bevásárló- és üzletközpontok környékén megnövekszik a személy- és gépjárműforgalom. A rendőrség az adventi időszakban kiemelt figyelmet fordít az olyan nagy tömegeket vonzó helyszínek ellenőrzésére, ahol nagyobb eséllyel válhatunk vagyon elleni jogsértés áldozatává.

A rendőrség együttműködik a különböző társadalmi és civil szervezetekkel, különösen a stratégiai partnernek számító polgárőr szervezetekkel, továbbá a közterület-felügyelet, illetve a társ-rendvédelmi szervek dolgozóival.

Az Országos Rendőr-főkapitányság az alábbi infógrafikában szereplő tanácsokkal kívánja elősegíteni, hogy a karácsonyi bevásárlások idején ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

ORFK Kommunikációs Szolgálat

Fotó: Sebestyén Jenő