Elismerés

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesítette azt a rendőrt, aki szabadidejében sikeresen újraélesztett egy nőt egy balatonalmádi strandon.

1_3231.jpg

Mint arról korábban beszámoltunk, a Balatonalmádi Rendőrkapitányság közrendvédelmi alosztályvezetője, Büki Zsolt rendőr százados szabadidejében vízimentő polgárőrként teljesített szolgálatot 2019. július 22-én délután egy balatonalmádi strandon, amikor egy nő futott hozzá segítséget kérve. Elmondta, hogy a strandi lépcsőbejárónál a vendégek egy vízben lebegő emberi testet vettek észre. Büki Zsolt rendőr százados a vízimentővel azonnal a helyszínre sietett, ekkorra már a fürdőzők a partra vitték a bajba jutott eszméletlen nőt, és egy vendég megkezdte a segítségnyújtást. Amíg a vízimentő szabad légutakat biztosított a segítségre szorulónál, addig a szabadidős rendőr átvette a mellkasi kompresszió alkalmazását, és a nő pár perc múlva életjeleket adott. Ezt követően stabil oldalfekvésbe helyezték, majd a kiérkező mentőszolgálat munkatársai stabilizálták a nő állapotát, és őt kórházba szállították.

Dr. Fellegi Norbert rendőr ezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2019. július 24-én a kiemelkedő helytállásáért Büki Zsolt rendőr századosnak emlékplakettet adományozott.

2_115.jpg

Forrás:http://www.police.hu