Évértékelő Veszprém megyében

A megyei rendőrfőkapitány a 2018-ban végzett munkát értékelte.

A megyei rendőrfőkapitány a 2018-ban végzett munkát értékelte.

lead_90.jpg

Dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 2019. március 12-én délután adott tájékoztatást a főkapitányság 2018-ban végzett munkájáról. Értékelésében kiemelte, hogy az állománynak nagy feladatot adtak az elmúlt évben bekövetkezett jogi környezeti változások, mint az elektronikus ügyintézésre való átállás vagy a nyáron hatályba lépett új büntetőeljárási törvény, melyekhez a főkapitányság munkatársai gyorsan alkalmazkodtak. Mindezek mellett eredményként értékelte, hogy Veszprém megyében a regisztrált bűncselekmények száma, és az azon belül a lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló, kiemelten kezelt bűncselekmények száma is csökkent az előző évihez képest, továbbá ezek felderítési, valamint nyomozási eredményessége javult.

Dr. Tarcsa Csaba rendőr dandártábornok elmondta, hogy Veszprém megye kitűnik az Országos Rendőr-főkapitányság koordinációjában való részvételben, kollégái 9 olyan sorozatügyet derítettek fel, melyben az elkövetők a megyében néhány, de országosan számos bűncselekményt követtek el. A közlekedésbiztonság mutatói alapján az előző évben több baleset történt, mint 2017-ben, melyek bekövetkezésének leggyakoribb okai a sebesség helytelen megválasztása, az elsőbbség meg nem adása és a kanyarodás szabályainak megszegése voltak. Az ittas járművezetők által okozott balesetek száma emelkedett tavaly annak ellenére, hogy a rendőrök több ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból.

A megyei rendőrfőkapitány az elmúlt év feladatai közül kiemelte a megelőző tevékenység jelentőségét, továbbá a társszervekkel, a polgárőrséggel, rendészeti feladatot ellátó személyekkel, az önkormányzatokkal és a civil szervezetekkel az együttműködés szorosabbra fűzését. 2019-re célként fogalmazta meg a közlekedés biztonságának javulását, a lakosságot leginkább zavaró bűncselekmények visszaszorítását és a bűncselekmények kármegtérülési mutatójának javítását.

A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Polgárdy Imre elismerő hozzászólásában megköszönte a főkapitányság minden munkatársának a kimagasló szakmai szolgálatot és eredményes munkát kívánt 2019-re is.

Az értekezlet elöljárója, Kovács István rendőr vezérőrnagy, gazdasági országos rendőrfőkapitány-helyettes gratulált a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság állományának az elmúlt évi tevékenységéhez, valamint célként fogalmazta meg a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelését és a közlekedésbiztonsági helyzet javítását.

Forrás:http://www.police.hu